4mat Napisano 20 Października 2017 Napisano 20 Października 2017 Witam. Filmik z ostatniej wyprawy na Jurę. Niestety pogody się nie da zaplanować, więc z 2 noclegów pod namiotem zrobił się 1 i wyścig z czasem W przyszłym roku będzie powtórka, ale gravelami Cytuj
ssslawecki Napisano 20 Października 2017 Napisano 20 Października 2017 Świetna wywścieczka - jak to mawiała moja polonistka. A mam parę pytań - o trasę i sprzęt: - czy to w większości szlak pieszy i czy wyprawa jest gdzieś do podejrzenia / ściągnięcia w gpx-ie ? - jaka to kamerka i czy da się ją doładowywać w czasie jazdy z power-bank-a ? - czy ma taką dobrą stabilizację czy tam jakiś gimbal się krył ? Cytuj
4mat Napisano 20 Października 2017 Autor Napisano 20 Października 2017 (edytowane) Bazowaliśmy na tym gpxie wrzuconym do garmina: https://www.gpsies.com/map.do;jsessionid=88A179E59161E0A09347E68CB0DBA547.fe2?fileId=kyzfesmosoghbtny Głównie pieszy szlak. Kamerka to xiaomi Yi 4K wspomagana gimbalem rider-m. Z tego też powodu ładowanie powerbankiem odpada. Na bieżąco ładowały się aku w torbie z powerbanka. Znajomy ma model xiaomi 4Kplus, i przy ładowaniu powerbankiem narzekał na przegrzewanie się kamerki. Byłem przygotowany do nagrywania w trybie ciągłym na 2-3dni. Niestety deszcz drugiego dnia popsuł plany. Miałem ostatnio w planie Gopro6 plus wodoszczelny gimbal, ale dostępne mają gorszą stabilizację, a gopro6 ma mizerny bitrate i ilość szczegółów. Moja po hacku ma 100Mbps. Edytowane 20 Października 2017 przez 4mat Cytuj
ssslawecki Napisano 20 Października 2017 Napisano 20 Października 2017 Senkju - jak mawiają Rosjanie. Hack i gimbal się opłacały - przyjemnie się ogląda. Szkoda, że gimbal-e takie drogi a delikatne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi