mewes Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witam! Mam problem z plecami - przy wiekszych dystansach boli mnie odcinek plecow miedzy lopatkami tuz pod odcinkiem szyjnym kregoslupa. Zastanawiam sie czy nie jest to spowodowane zbyt pochylona pozycja...? Z gory dzieki, pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quibo Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Owszem, zbyt pochylona pozycja to moze byc jedna z przyczyn. Jeśli jeździsz z plecakiem/bukłakiem to też może być przyczyna. Wyeliminowanie zbytniego pochylenia mozna na kilka sposobów: 1. zmniejszenie różnicy wysokości siodełko-kierownica np. podwyzszenie kierownicy lub obniżenie siodełka 2. zmniejszenie odleglosci kierownica-siodelko np. przez zamontowanie krótszego mostka lub przesunięcie siodełka do przodu. Dodatkowo nie zaszkodzi wzmocnienie mięśni grzbietu. Idzie okres międzysezonowy więc będzie na to dużo czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Miałem podobny problem ale po zmianie kiery i przesunięciu siodełka problem prawie zniknął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.