Mustache Napisano 1 Listopada 2017 Autor Napisano 1 Listopada 2017 Fajny. Widze ze turysta z Ciebie [emoji14] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
kolunio Napisano 1 Listopada 2017 Napisano 1 Listopada 2017 E tam turysta. Lubie mieć wszystko co trzeba przy sobie w razie awarii. .. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Extraks Napisano 2 Stycznia 2018 Napisano 2 Stycznia 2018 Zwłaszcza, jak się jedzie w dalsza trasę. To pewien zestaw do samodzielnej naprawy warto zakupić. Cytuj
Dawwwid Napisano 9 Stycznia 2018 Napisano 9 Stycznia 2018 Rozmiar L-19 na 183cm wzrostu będzie ok ? Czy trzeba kombinować z mostkiem ? Cytuj
Mustache Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Napisano 9 Stycznia 2018 mysle ze L 19" bedzie dla Ciebie dobra Cytuj
Dawwwid Napisano 11 Stycznia 2018 Napisano 11 Stycznia 2018 Witam, Ma ktoś może pewne źródło gdzie jeszcze jest dostępny B8 w rozmiarze "L" bo sklep w którym już prawie zakupiłem i zapewniał, że mają na stanie, po złożeniu zamówienia zauważył, że jednak go już nie ma Cytuj
Mustache Napisano 11 Stycznia 2018 Autor Napisano 11 Stycznia 2018 w sklepie w ktorym kupowalem juz nie maja ani L ani M. a mieli tego naprawdę sporo. zeszlo jak cieple bułki ponoc. Cytuj
Dawwwid Napisano 12 Stycznia 2018 Napisano 12 Stycznia 2018 No i tu jest własnie problem :/ Trudno kupię B7, te idzie jeszcze dostać bez problemu. Cytuj
Mustache Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Napisano 16 Stycznia 2018 mroz i slonce to nalepsze warunki w lesie :P: Cytuj
GVAR Napisano 31 Stycznia 2018 Napisano 31 Stycznia 2018 Hi guys! I need your help very much. I am interested in KROSS B8 2017 but It isn't represented in our shops (I live in Belarus) so I cannot have a look at it. But I can purchase it on internet. The problem is I cannot make a choise between M and L. All I need to know - what is the length of Standover Height (the distance from the ground to the middle of the top tube)? Could you please tell me this length for M and L? Thank you in advance. Cytuj
Mustache Napisano 31 Stycznia 2018 Autor Napisano 31 Stycznia 2018 L = Standover Height 83 cm. what is your height? https://trekking24.pl/rowery-gorskie-2017/1034-rower-kross-level-b8-2017.html 1 Cytuj
GVAR Napisano 1 Lutego 2018 Napisano 1 Lutego 2018 8 godzin temu, Mustache napisał: L = Высота стояка 83 см. Каков ваш рост? https://trekking24.pl/rowery-gorskie-2017/1034-rower-kross-level-b8-2017.html Thank you very much! My height is 176 cm. I have L (Marin Muirwoods 2017) and I like stretched seating so I think to choose a new bike in larger size. But now I see that 83 cm is too much for me. I have one more question. How much places for bottles cages are on the frame? I see only one. Cytuj
Mustache Napisano 1 Lutego 2018 Autor Napisano 1 Lutego 2018 you must buy the M size. B8 2017 L size will be too big for you Cytuj
radzi0k Napisano 25 Lutego 2018 Napisano 25 Lutego 2018 cześć Wszystkim! ja mam za to inne pytanie, zastanawiacie się głównie czy rama nie będzie za mała, a ja ze swoimi 170 cm wzrostu (przekrok 77 cm) dumam czy w rozmiarze S-16" nie będzie za duża, w grę wchodzi tylko zakup przez net, więc nie mam jak się do niego przymierzyć, za wszelkie sugestie z góry dzięki. Cytuj
Mustache Napisano 25 Lutego 2018 Autor Napisano 25 Lutego 2018 Mysle ze spokojnie mozesz brać S-kę -16" Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Lutego 2018 Mod Team Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) radzi0k Jak nie musi być koniecznie 29", to zastanów się nad R8 - będzie zwrotniejszy, rozmiar będzie OK, no i na starcie masz niższą masę Pozycja ( pochylenie ) wyjściowo będzie zbliżona, bo podsiodłówki oraz górne rury w B8 i R8 w rozmiarze 16" mają tę samą długość, a różnica tkwi w długości mostków ( 60 mm w B8 vs. 80 mm w R8 ) i długości roweru ( co przełoży się na zwrotność ), a także - co dla Ciebie chyba najważniejsze - wysokości roweru, bo B8 ma Stack większy o 3 cm i nieznacznie dłuższą główkę ramy, a to wszystko + rozmiar kół powoduje, że R8 jest po prostu bardziej "przyjazny" dla osób o średnim lub niższym wzroście. Jak chcesz, to pogadaj z tym sprzedawcą - z tego co widzę, to przekrok deklarowany wynosi 75 cm, czyli za dużo dla Ciebie ( chyba, że będziesz jeździł tylko po bułki ) : http://allegro.pl/kross-level-b8-s-29-2017-reba-hamulce-slx-i7202510270.html Edytowane 28 Lutego 2018 przez KrissDeValnor Cytuj
Alsew Napisano 28 Lutego 2018 Napisano 28 Lutego 2018 Teraz, KrissDeValnor napisał: R8 jest po prostu bardziej "przyjazny" dla osób o średnim lub niższym wzroście. No i , co mało istotne, wygląda taki rower bardziej proporcjonalnie. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 28 Lutego 2018 Mod Team Napisano 28 Lutego 2018 Chociaż ten zalinkowany przeze mnie nie wygląda źle, a jak usunie się podkładki, to będzie wyglądał jeszcze lepiej Chyba, że zdjęcia przekłamują rzeczywistość, bo szczerze przyznam, że jestem nimi trochę zaskoczony i to pozytywnie. Cytuj
Mustache Napisano 28 Lutego 2018 Autor Napisano 28 Lutego 2018 ten z aukcji ma swap hebli na SLX. dobra cena calosci. Cytuj
radzi0k Napisano 28 Lutego 2018 Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) 15 minut temu, KrissDeValnor napisał: Chociaż ten zalinkowany przeze mnie nie wygląda źle, a jak usunie się podkładki, to będzie wyglądał jeszcze lepiej Chyba, że zdjęcia przekłamują rzeczywistość, bo szczerze przyznam, że jestem nimi trochę zaskoczony i to pozytywnie. cześć, dzięki za zainteresowanie pytamiem, tak czy inaczej sprzęt stoi już u mnie, z uwagi na pogodę przymiarka tylko w garażu, ale wygląda na to, że jest ok. 17" jest za duża bo siedziałem na ramie, na s-ce mam nieduży luz, oby testy w terenie potwierdziły, że okaże się wystarczająco "przyjazny", uparłem się na 29era i z uwagi na budżet oraz wzrost wybór był ograniczony. podlinkowane zdjęcia z aukcji dobrze oddają rzeczywiste proporcje. Edytowane 28 Lutego 2018 przez radzi0k Cytuj
Mustache Napisano 18 Kwietnia 2018 Autor Napisano 18 Kwietnia 2018 po pol roku uzytkowania moge stwierdzić, iż B8 2017 był doskonałym wyborem Cytuj
Gaca92 Napisano 20 Kwietnia 2018 Napisano 20 Kwietnia 2018 Nie strzela nikomu z was rama w tym rowerku ? Kupiłem B8 2017 w lipcu 2017 i mam problem ze strzelającą główką ramy, sprawdzałem, stery, amortyzator, suport, i sztyce i nic nie pomaga. Odwiedziłem wczoraj autoryzowany serwis Krossa w moim mieście po czym powiedzieli mi, że to normalne w tym modelu i mieli około 40% takich ram, które strzelały przez źle zrobione spawy... Niby mogę zareklamować, ale Kross podobno słabo do tego podchodzi... i trwa to miesiąc lub dwa. Ma ktoś podobno problem ? Cytuj
radzi0k Napisano 21 Kwietnia 2018 Napisano 21 Kwietnia 2018 7 godzin temu, Gaca92 napisał: Nie strzela nikomu z was rama w tym rowerku ? Kupiłem B8 2017 w lipcu 2017 i mam problem ze strzelającą główką ramy, sprawdzałem, stery, amortyzator, suport, i sztyce i nic nie pomaga. Odwiedziłem wczoraj autoryzowany serwis Krossa w moim mieście po czym powiedzieli mi, że to normalne w tym modelu i mieli około 40% takich ram, które strzelały przez źle zrobione spawy... Niby mogę zareklamować, ale Kross podobno słabo do tego podchodzi... i trwa to miesiąc lub dwa. Ma ktoś podobno problem ? Sprawdź tylne haki w ramie , moje wymagały dokrecenia i przesmarowania. Przesmaruj też lekko gwint tylnej osi. U mnie trzask niósł się po całej ramie i dawał odczucie sypnietego suportu. Same stery tez możesz jeszcze raz sprawdzić, odrobina smaru na zewnątrz lozysk i w miskach tez potrafi zalatwic tak problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi