Skocz do zawartości

[v-brake] które...?

aftershocK69

Rekomendowane odpowiedzi

hey. :D

Po paru większych górkach i zbyt długich drogach hamowania doszedłem do wniosku że czas wymienić moje super-bubel hamulczyli na coś porządniejszego. W moim miasteczku, w sklepie w którym kupiłem niegdyś mój rower [została tylko rama z niego w obecnej chwili :D co sie niedługo zmieni] pan sprzedawca oferuje mi o takie właśnie coś w takiej właśnie cenie jak tu z gwarancją itp. teraz moje pytanie. czy się opłaca? nie jestem jakimśtam super wymagającym i tak czy siak bedzie to sądze że dużo lepsze niż tototo co mam teraz.

byle do wakacji, wtedy bede zakładał mam nadzieje tarcze jakies :P

na synkros bardzo go chwalą :P

z góry dzieki

Za 90-100 na oba koła wyjdą Shimano Deore LX - stary model z równoległym prowzdzeniem szczęk (aukcja: http://www.allegro.pl/item134965514_hamulc...no_srebrne.html, w sklepach czasem też są). Za pozostałe 30 zeta kup dobre klocki np. Acor, BBB czy jakie tam wolisz i masz sprzęta, który będzie giął widełki! :blush:

PS Mam te hample, to wiem - bez bustera się nie obeszło... :twisted:

No z tą "niegodnoscią" makra na nalepki to miałes racje :blush: Widze że już sie skusiłes na avidki ;) Jako użytkownik avidów Sd5 i LX 2004 musze stwierdzic że avidy są lepsze, bardzo łatwo chodzą i klamka przyjemnie sie zaciska na nich - w lx występuje troszke efekt "gumowej klamki" ale siłe mają podobną no i wage większą. :P

Jak klamki, to Tektro - Eclipse lub ich wersja bez regulacji położenia uchwytu linki (nie wiem jak się nazywa) - sam mam stare Quartze, teraz już w czwartym (!) rowerze i śmigają pięknie.

A ogólnie - klamka ma być na śrubę a nie na nit, bo jak ci się poluzuje, zawsze możesz skręcić i zredukować "latanie" dźwigni (dlatego np. Deorki za swoją cenę to porażka kompletna, bo dostaną raz luzów i koniec :glare: ).

nie polecam ci tego sh*tu tanie i do dupy

Chłopcze .... podaj logiczny argument zanim zaczniesz pieprzyć takie rzeczy. A takowego raczej nie znajdziesz bo z twojego komentarza wynika że raczej nigdy ich w ręku nie miałeś :035:

Myśle że 90% bikerów zgodnie twerdzi że w tej chwili klamki AVID FR5 to najlepszy wybór w stsunku cena/ jakośc i do tego są leciutkie [ 155 g +/- 3 g]

Sam się na takowe skusiłem i po lekkim "wylajtowaniu" działają wyśmienicie , piekielnie sztywne i do tego ta cenaaa :rolleyes: [ dostałem je z 50 zł komplet]

Pzdr Cub_s

• 4 tygodnie później...

Polecam hamulce Avid SD 5 (100 złotych za dwie sztuki) albo Shimano Deore LX (około 110 za komplet). Sam jeżdzę na V-brakeach LX i jestem bardzo zadowoony. W ekstremalnie budżetowych sytuacjach polecam hamulce Shimano Alivio (kiedyś na nich jeździłem, dopóki nie doszły nowe fundusze - kosztują około 60 złotych za komplet) - są naprawdę dobre, albo Avid SD 3 (około 80 złotych za nowe). Jako klamki polecam wspominane wcześniej FR5 Avida. Mój kolega na nich jeździ, czasem i ja sobie je pociskam i mogę stwierdzić, że w tej kategorii cenowej nic lepszego nie wyrwiesz. Pozdrawiam.

• 2 lata później...

Chciałbym zakupić nowe hamulce i chciałbym was spytać o rade jakie najlepsze w cenie do 100 zł przód ,tył i najlepiej z linką i pancerzem :voodoo:

Słyszałem ,że shimano acer są dobre w tej cenie .Najlepiej te WSZYSTKIE rzeczy były w jednym sklepie :)

b'ki :/ moze admin jakiś poprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...