aftershocK69 Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 hey. Po paru większych górkach i zbyt długich drogach hamowania doszedłem do wniosku że czas wymienić moje super-bubel hamulczyli na coś porządniejszego. W moim miasteczku, w sklepie w którym kupiłem niegdyś mój rower [została tylko rama z niego w obecnej chwili co sie niedługo zmieni] pan sprzedawca oferuje mi o takie właśnie coś w takiej właśnie cenie jak tu z gwarancją itp. teraz moje pytanie. czy się opłaca? nie jestem jakimśtam super wymagającym i tak czy siak bedzie to sądze że dużo lepsze niż tototo co mam teraz. byle do wakacji, wtedy bede zakładał mam nadzieje tarcze jakies na synkros bardzo go chwalą z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Odpuść sobie... Ani nie wiadomo co to, ani to tanie... Za 60zł/szt spokojnie kupisz pewne, sprawdzone i super hamujące Avidy SD5. A jak dobrze poszukasz to za parę złotych więcej wynajdziesz SD7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aftershocK69 Napisano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2006 znalazłem sd5 za 37zł an allegro nówki raczej się skusze. są też sd7 za chyba 45 zł ale mi kolorek całkowicie nei przypasi... to moze za zaoszczędzoną kase wymienie klamkomanetki na klamki i manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 znalazłem sd5 za 37zł an allegro nówki raczej się skusze. heheh to mnie rozsmieszyło akurat ja zamowiłem je u tego gostka własnie i są okej do tego tania i szybka wysyłka {przyszły po 2 dniach zamowiłem jedną sztuke} http://www.allegro.pl/item133998906_hamule...cena.html#photo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aftershocK69 Napisano 18 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2006 tak, właśnie o tej aukcji mówiłem dzieki za pomoc i pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 18 Października 2006 Udostępnij Napisano 18 Października 2006 aftershocK69 heh musze przyznac że naklejki na ramie masz po prostu boskie hehe zazdroszcze ci ich - chciałbym miec takie w swoim drugim rowerze {makro}. A wracając do avidów sd5 to w sam raz pod kolor ramy {ja bym sie skusił} pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aftershocK69 Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 rowerze {makro} ha ha, twój rower nie będzie godny mieć takich wlepek <joke> [na allegro kosztują 20zł ] też właśnei się skusiłem i kupiłem :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Za 90-100 na oba koła wyjdą Shimano Deore LX - stary model z równoległym prowzdzeniem szczęk (aukcja: http://www.allegro.pl/item134965514_hamulc...no_srebrne.html, w sklepach czasem też są). Za pozostałe 30 zeta kup dobre klocki np. Acor, BBB czy jakie tam wolisz i masz sprzęta, który będzie giął widełki! PS Mam te hample, to wiem - bez bustera się nie obeszło... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Za rozsądną cene tak jak MrJ pisał LXy z rpk albo Avidy po przecenie. A za 40zł kupisz klocki XTR i będzie śmigać jak ta lala Oczywiście jak masz dobre klamki to IMO i alivio wystarczą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 No z tą "niegodnoscią" makra na nalepki to miałes racje Widze że już sie skusiłes na avidki Jako użytkownik avidów Sd5 i LX 2004 musze stwierdzic że avidy są lepsze, bardzo łatwo chodzą i klamka przyjemnie sie zaciska na nich - w lx występuje troszke efekt "gumowej klamki" ale siłe mają podobną no i wage większą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aftershocK69 Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 teraz wypadałoby wymienic moje klamkomanetki :025: http://allegro.pl/item132620384_klamkomane...bikestacja.html takie cuś bedzie spoxik? może coś tańszeegooo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 A po chusteczkę Ci tandetne klamkomanetki, i to jeszcze Deore...? Kup dobre klamki i osobne manetki, które sprawdzają się o niebo lepiej niż zintegrowane zestawy... Polecam klamki Avid FR5 (59zł) i za resztę odpowiednie RapidFire'y Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aftershocK69 Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 zarzuć prosze linkiem do allegro z tymi manetkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Chociażby te (domyślam się, że skoro masz klamkomanetki to masz 3x8) --> http://www.allegro.pl/item135161863_manetk...vio_2006_r.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 19 Października 2006 Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Osobiście używam manetek Alivio i klamek LX i jestem bardzo zadowolony. Klamki jak dla mnie kosmos Manetki też świetnie działają... Polecam taki zestaw. Choć jak już nabyłeś Avidy to bardziej pro będą FR5 np: http://www.allegro.pl/item135105694_klamki...reme_shop_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisss 1989 Napisano 21 Października 2006 Udostępnij Napisano 21 Października 2006 nie polecam ci tego sh*tu tanie i do dupy ja na twoim miejscu kupił bym sobie shimano deore lx z 2004 jest ich sporo na allegro i cena za pare oscyluje w okolicy 50 zeta:) czy sie opłaca sam sobie odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A ja polecam klamki Fr 5 mam ja 1 rok i jestem bardzo zadowolony a co do lx 2004 "nie polecam ci tego sh*tu tanie i do dupy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 23 Października 2006 Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Jak klamki, to Tektro - Eclipse lub ich wersja bez regulacji położenia uchwytu linki (nie wiem jak się nazywa) - sam mam stare Quartze, teraz już w czwartym (!) rowerze i śmigają pięknie. A ogólnie - klamka ma być na śrubę a nie na nit, bo jak ci się poluzuje, zawsze możesz skręcić i zredukować "latanie" dźwigni (dlatego np. Deorki za swoją cenę to porażka kompletna, bo dostaną raz luzów i koniec :glare: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mryous Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Klamki to jak dla mnie tylko FR5 albo SD7 Jezdzilem na nich troszku i byly super - swietnie lapaly A teraz jezdze na tektro za 20PLN/komplet i wymieniam za kilka dni na SD5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 nie polecam ci tego sh*tu tanie i do dupy Chłopcze .... podaj logiczny argument zanim zaczniesz pieprzyć takie rzeczy. A takowego raczej nie znajdziesz bo z twojego komentarza wynika że raczej nigdy ich w ręku nie miałeś :035: Myśle że 90% bikerów zgodnie twerdzi że w tej chwili klamki AVID FR5 to najlepszy wybór w stsunku cena/ jakośc i do tego są leciutkie [ 155 g +/- 3 g] Sam się na takowe skusiłem i po lekkim "wylajtowaniu" działają wyśmienicie , piekielnie sztywne i do tego ta cenaaa [ dostałem je z 50 zł komplet] Pzdr Cub_s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 tez uwazam ze sa najlepszym wyborem cena/jakośc, mam i moge w 100% polecic, chyba bym sie powiesił jakby mi sie któraś złamała, choc koszt nowej nie jest taki duzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MKS Napisano 27 Października 2006 Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Może coś z Tektro albo cos z modeli Shimano ->http://mtbsklep.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=22&Itemid=26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brateczek Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Polecam hamulce Avid SD 5 (100 złotych za dwie sztuki) albo Shimano Deore LX (około 110 za komplet). Sam jeżdzę na V-brakeach LX i jestem bardzo zadowoony. W ekstremalnie budżetowych sytuacjach polecam hamulce Shimano Alivio (kiedyś na nich jeździłem, dopóki nie doszły nowe fundusze - kosztują około 60 złotych za komplet) - są naprawdę dobre, albo Avid SD 3 (około 80 złotych za nowe). Jako klamki polecam wspominane wcześniej FR5 Avida. Mój kolega na nich jeździ, czasem i ja sobie je pociskam i mogę stwierdzić, że w tej kategorii cenowej nic lepszego nie wyrwiesz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LcD1K Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Chciałbym zakupić nowe hamulce i chciałbym was spytać o rade jakie najlepsze w cenie do 100 zł przód ,tył i najlepiej z linką i pancerzem Słyszałem ,że shimano acer są dobre w tej cenie .Najlepiej te WSZYSTKIE rzeczy były w jednym sklepie b'ki :/ moze admin jakiś poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LcD1K Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 pomoze ktos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.