Skocz do zawartości

[korba] podkładki dystansowe

Bruno824

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Posiadam korbę deore m590 suport hollowtech II 68-73mm. Do tej korby planuje wrzucić zębatkę NW 36T. Jednak mam problem, boje się ze zębatka będzie haczyc o tylny trojkat ramy. Chciałbym suport ustawić na 73mm aby jednak ta zębatka nie zahaczała o ramę. Ile podkładek dystansowych musiałbym włożyć od strony blatu korby. Z tego co mierzyłem możliwe ze się zmieści.

Napisano

Zębatka 36Tw miejsce środkowej powinna się zmieścić bez żadnych kombinacji.Poza tym,korba z prawidłowo założonymi podkładkami na mufie 68 mm daje szerokość właśnie 73mm.Zakładając ją na mufę 73 mm nie dajesz podkładek.Jeśli dołożysz dodatkową podkładkę,to oś może okazać się za krótka do prawidłowego montażu.Gdyby naprawdę zębatka 36T miała haczyć o ramę,to można by przełożyć podkładkę z lewej strony na stronę z blatami.Ale to spowoduje sporą różnicę między odległościami ramion od środka ramy.To raczej nie jest dobre.

Napisano

Jeśli będzie ocierało,to wtedy można kombinować.Sam jeżdżę z blatem 36T w miejsce 32T,i dodatkowo dałem krótszy suport od dedykowanego dla poprawienia linii łańcucha.I jest jeszcze kilka mm luzu.Oczywiście rama ramie nie równa.

Co to za rower?

Napisano

Okej sprawdzę jak wrócę ;)

Odległość od środka suportu do miejsca w którym teoretycznie blat mógłby haczyc to około 9/9,5 cm. Wiec jeżeli zębatka będzie miała średnice 15/15,5 cm to powinno spokojnie wejść

Napisano

Skoro czekasz to po co kombinować na zapas? Przyjdzie to zobaczysz i wtedy się będzie można zastanawiać.

PS: Stery zamonotwołeś?

Napisano

Skoro czekasz to po co kombinować na zapas? Przyjdzie to zobaczysz i wtedy się będzie można zastanawiać.

PS: Stery zamonotwołeś?

Stery już zamówiłem. Miski 44mm, Wiec polzintegrowane ahead 1 1/8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...