Bruno824 Napisano 13 Października 2017 Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Witam, posiadam amortyzator Suntour raidon xc rlr 26 powietrzny. Serwis robiony 1500 km temu, jednak teraz gdy go uginam słychać delikatne skrzypienie, nie wiem jak nazwać ten dźwięk ale takie bardzo delikatne. Co to może oznaczać ? Czy potrzebny mu serwis ? Całego amora włącznie z tłumieniem ? ponizej link do filmiku, tam słychać właśnie ten dźwięk https://m.youtube.com/watch?v=nW9UT6eUF1s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 13 Października 2017 Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Na filmiku nic nie słyszę, ale jak to raidon to najpewniej tłumik. Wykręć go, jest w kartridżu więc to nie problem i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Października 2017 Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Albo uszczelki. Tlumik jest nierozbieralny, takze jezeli dziala to tam nie ma co skrzypiec za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 13 Października 2017 Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Serwis zdecydowanie wskazany - z rozmowy z Activią zrozumiałem, że co 1000 km powinien być ale raczej wątpię, żeby to o tłumnie chodziło. W mojej ocenie wystarczy serwis górnych i dolnych lag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi