Kristofer37 Napisano 12 Października 2017 Napisano 12 Października 2017 Jak w temacie, prawidłowy montaż siodełka w jarzmie, a podziałka na prętach. Czy może być zamontowane siodełko w jarzmie jak poniżej (fotki), zamontowałem tak, ponieważ takie ustawienie mi odpowiada, tylko nie jestem pewien do końca, czy dobrze i czy takie umocowanie będzie miało wpływ na pracę, lub uszkodzenie siodełka. Ewentualnie proszę o porady, z góry dzięki.
Tatanka Napisano 12 Października 2017 Napisano 12 Października 2017 Masz ustawione między ogranicznikami max-max,więc jest ok.
Kristofer37 Napisano 12 Października 2017 Autor Napisano 12 Października 2017 Dzięki za zainteresowanie i odp., zaniepokoiłem się tym, ponieważ jarzmo ma górną część przesuniętą względem dolnej (taka jest jego budowa) i u mnie ta dolna część jest wysunięta poza podziałkę, a górna znajduje się w zakresie. Jeżeli twierdzisz, że jest dobrze to wychodzi na to, że mogę jeszcze ciut podsunąć siodełko do przodu, czy tak ?
Tatanka Napisano 12 Października 2017 Napisano 12 Października 2017 Gdyby się sugerować dolną częścią jarzemka,to prawie wcale nie byłoby regulacji.Dlatego uważam że trzeba się bazować górną częścią.Podaj model sztycy.
Pidzej Napisano 12 Października 2017 Napisano 12 Października 2017 Siodełku jak i sztycy nic się nie stanie. Natomiast może (ale nie musi) stać się kolanom. http://porady.bikeboard.pl/images/galerie/qb7l93_bgfit1.jpg Sprawdź jak tam u Ciebie to wygląda.
Kristofer37 Napisano 12 Października 2017 Autor Napisano 12 Października 2017 Dzięki wielkie Kolegom za pomoc, Kolega Tatanka prosił o model sztycy, więc podaję: Scott Comp zerowy offset, 31.6mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.