pecio Napisano Piątek o 21:01 Napisano Piątek o 21:01 56 minut temu, spidelli napisał: @pecio Oni przez Trumpa porzucają też Garmina 🤣 Cóż .......psychoza . Rzuca się ludziom na mózgi. Tylko ja dalej brnę wbrew "światowym"😉 trendom i kupuje kolejne Garminy.😁 1 Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 06:49 Napisano Sobota o 06:49 No ale do tego stopnia, żeby nie widzieć napisu Made in China? 🤣Mam 3 pudełka Polara z tymi napisami i jedno Garmina - i tam o dziwo jest Made in Taiwan czyli nie czerwona, krwawa dyktatura kradnąca własność intelektualną na potęgę Cytuj
Stefcshg Napisano Sobota o 12:52 Napisano Sobota o 12:52 (edytowane) 19 godzin temu, sznib napisał: No, masz na zdjęciu bawiące się dziewczynki. Jedna z nich to chinka, dlatego Chun Li (znana chinka z gry Street Fighter). Inna z nich to domyślnie Amy, która ma (a raczej miała) psa. Dlaczego? Chińczycy jedzą psy ;). To że nie łapię tego żartu, to może świadczyć o moim upośledzeniu umysłowym np. z tzw. spektrum autyzmu/neuroatypowości, a jeśli się do tego przyznaję, to ludzie to wykorzystają przeciw mnie. Z drugiej strony obecnie niektórzy badacze uważają, że osoby z takim upośledzeniem mają jednak teorię umysłu. Dzieci podobno teorii umysłu nie mają (według tejże teorii...), dlatego należy je pilnować, ponieważ są poniekąd nieobliczalne. W moim przypadku ograniczenie umysłowe wynika na pewno ze słabej znajomości angielskiego, z którego nauki zrezygnowałem, gdyż jest to związane z przestudiowaniem przeze mnie na Wikipedii (czyli w ograniczonym zakresie) zagadnień związanych ze starzeniem się organizmów, po czym doszedłem do wniosku, że jest to już ponad moje możliwości. Skądinąd (najbardziej z YouTube) doszedłem do drugiego wniosku, że moje wspomnienia związane z tym jak wyglądała nauka tego (i drugiego) języka w szkole, są przykre, więc nie warto. Natomiast w sytuacji na zdjęciu szukałem czegoś innego, zagrażającego, co świadczy jak mi się obecnie wydaje, o nabytym lęku i też tzw. lepkości myślenia; co do tego doprowadziło wydaje mi się, żeby lepiej nikt nie szukał, nie tworzył teorii, a może znowu sobie jeszcze zdołam jakoś poradzić i przetrwam. 17 godzin temu, spidelli napisał: A ściślej - hot-dogi 😎 A tymczasem u kotów: Na powyższym obrazku jeden drugiemu nie okazuje wrogości (konkurencja między drapieżnikiami), może nawet wydaje im się, że jeden drugiego nie widzi, czyli czują się bezpiecznie - choć nie szukałem dotąd informacji jak to dokładnie jest między kotami, raczej kolekcjonuję taką wiedzę, na jaką się natknę przemierzając internet, ewentualnie poszukując w nim miejsc gdzie ona jest, kiedy mi jest potrzebna. Zasadniczo wracam do pewnych zagadnień, choć też coraz mniej chce mi się wiedzę o nich porzeszerzać, z niektórych już wcale. https://sl.bing.net/hqho0zVNsLQ - też na YT, że jest to zachowanie wynikające z drapieżnictwa, satysfakcjonująca kryjówka, z której można wykonać niespodziewany wypad. Edytowane Sobota o 12:54 przez Stefcshg Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 15:17 Napisano Sobota o 15:17 Słabą znajomość angielskiego obchodzę wykorzystując Google Translate albo Google Obiektyw 1 Cytuj
Stefcshg Napisano Niedziela o 19:50 Napisano Niedziela o 19:50 (edytowane) Czyli powyżej ktoś o ciemnej karnacji, w wyjściowym ubiorze stworzonym przez cywilizację ludzi o jasnej karnacji, okazuje z czegoś radość, i czy można po tym i po zamieszczonym niżej komentarzu sądzić, że ze swojego współudziału w czyimś niepowodzeniu... Dlaczego ktoś uważa, że może przekonać osobę, która ćpa narkotyki, że ta osoba przestanie ćpać, jeśli się wobec takiej osoby z umysłem wyniszczonym przez nałóg, pozornie uzna wyższość jej zdziecinniałych poglądów, gdy z racji swojego upośledzenia nie rozumie ona mylności swoich zdziecinniałych zapatrywań i wyborów. Mnie się wydaje, że tragedia może być w tym, że ludzie uciekają w nałogi, jeśli nie są w stanie zbudować swojej wartości w społeczeństwie, nieraz rozumiejąc swoją ułomność (jak ja), czyli że niby "nie chcą zejść na ziemię" - więc "sprowadzenie na ziemię" takim żartem to raczej brak zrozumienia, albo nawet zachęta do dyskryminacji - i również przestroga przed tym, że to właśnie czeka takie osoby. Kiedy byłem w wieku szkolnym, to mówiono o tolerancji, ale czasy się zmieniają i zagrożenia. Czyli użyłem wyszukiwania obrazem, żeby odrobić zadanie. Ta druga dziewczynka też ma tak wyszczerbione/zagniecione pióro jak Tiger Lilly. Natomiast obie tak samo miały mamę: W tamtych czasach były też problemy społeczne i takie, a nie inne kreskówki - np. wydaje mi się, że Królik Bugs często mówi "Co jest doktorku", bo oznacza to "mam się dobrze", a kreskówki te były wyświetlane żołnierzom, którzy masowo ginęli. A jest też takie powiedzenie, prawie mem: "Kto był w wojsku, ten w cyrku się nie śmieje". Piosenka z filmu - "Diełaj raz", Google Translator w tym przypadku nie powinien robić problemów z opisem zamieszonym pod wideo, co to za utwór i wykonanie: Edytowane Niedziela o 19:58 przez Stefcshg Cytuj
spidelli Napisano wczoraj o 08:37 Napisano wczoraj o 08:37 Darmowa dostawa... Zwroty pewnie też 🤣 1 2 Cytuj
Stefcshg Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) @marvelo Zdarzyło mi się nieużywanie rękawiczek przez parę tygodni codziennie przy takiej robocie, piekąca i pękająca skóra, smarowanie kremami. Nie pamiętam już ilu tygodni potrzebował czytnik linii papilarnych w telefonie i czy rozpoznawał przez ten czas tylko jeden palec, czy dwa. Teoretycznie mogłem go próbować ustawić od nowa, ale wolałem zaczekać, choć miałem nawet obawę, czy tak nie zostanie. Do drobniejszych prac chyba można bez rękawiczek, ale w sumie też chyba po co, skoro da się w rękawiczkach, tylko najlepiej mieć odpowiednio wytrzymałe, było na kanale Szajbajka. Edytowane 21 godzin temu przez Stefcshg Cytuj
Stefcshg Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) bez operacji plastycznych 🙃 Piosenka o apatii: - Czy sztuczna inteligencja zgubi ludzkość? Edytowane 5 godzin temu przez Stefcshg Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi