marvelo Napisano Czwartek o 23:35 Napisano Czwartek o 23:35 (edytowane) Kilkanaście lat przed Wojną w Zatoce, amerykańska dziennikarka napisała reportaż o pozycji kobiet w Kuwejcie. Zauważyła, że o niskim statusie kobiet świadczy, między innymi to, że zawsze idą trzy metry za swoim mężem. Po wojnie wróciła do Kuwejtu i ku swemu zaskoczeniu, zauważyła zmianę. Teraz kobiety zawsze chodziły przed swoimi mężami. Zaciekawiona zagadnęła jedna parę: - To wspaniale! Prawdziwa rewolucja! Czy to Ameryka wpłynęła na zmianę pozycji kobiet? - Tak, z całą pewnością - odpowiedział mężczyzna. - Och, z przyjemnością napiszę o tym artykuł. Czy mógłby mi pan wyjaśnić, co konkretnie spowodowało te zmianę? - Miny. - Arabska linia zaufania. W czym mogę pomóc? - Mam myśli samobójcze... - Doskonale! Potrafi pan może pilotować samolot? Edytowane Czwartek o 23:35 przez marvelo 3 Cytuj
marvelo Napisano Piątek o 10:06 Napisano Piątek o 10:06 No tak, zdecydowanie lepiej i wymowniej. Cytuj
CoolBreezeOne Napisano wczoraj o 13:34 Napisano wczoraj o 13:34 Z dedykacją dla kolegi @ChuChu + Żródło : https://www.facebook.com/100069778482604/posts/926978472971427/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v 2 4 Cytuj
spidelli Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @sznib Cudownie niepoprawne politycznie 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi