Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
56 minut temu, spidelli napisał:

@pecio Oni przez Trumpa porzucają też Garmina 🤣

Cóż .......psychoza . Rzuca się ludziom na mózgi.  Tylko ja dalej brnę wbrew "światowym"😉 trendom i kupuje kolejne Garminy.😁

• +1 pomógł 1
Napisano

No ale do tego stopnia, żeby nie widzieć napisu Made in China? 🤣Mam 3 pudełka Polara z tymi napisami i jedno Garmina - i tam o dziwo jest Made in Taiwan czyli nie czerwona, krwawa dyktatura kradnąca własność intelektualną na potęgę :D 

Napisano (edytowane)
19 godzin temu, sznib napisał:

No, masz na zdjęciu bawiące się dziewczynki. Jedna z nich to chinka, dlatego Chun Li (znana chinka z gry Street Fighter). Inna z nich to domyślnie Amy, która ma (a raczej miała) psa. Dlaczego? Chińczycy jedzą psy ;).

To że nie łapię tego żartu, to może świadczyć o moim upośledzeniu umysłowym np. z tzw. spektrum autyzmu/neuroatypowości, a jeśli się do tego przyznaję, to ludzie to wykorzystają przeciw mnie. Z drugiej strony obecnie niektórzy badacze uważają, że osoby z takim upośledzeniem mają jednak teorię umysłu. Dzieci podobno teorii umysłu nie mają (według tejże teorii...), dlatego należy je pilnować, ponieważ są poniekąd nieobliczalne. W moim przypadku ograniczenie umysłowe wynika na pewno ze słabej znajomości angielskiego, z którego nauki zrezygnowałem, gdyż jest to związane z przestudiowaniem przeze mnie na Wikipedii (czyli w ograniczonym zakresie) zagadnień związanych ze starzeniem się organizmów, po czym doszedłem do wniosku, że jest to już ponad moje możliwości. Skądinąd (najbardziej z YouTube) doszedłem do drugiego wniosku, że moje wspomnienia związane z tym jak wyglądała nauka tego (i drugiego) języka w szkole, są przykre, więc nie warto. Natomiast w sytuacji na zdjęciu szukałem czegoś innego, zagrażającego, co świadczy jak mi się obecnie wydaje, o nabytym lęku i też tzw. lepkości myślenia; co do tego doprowadziło wydaje mi się, żeby lepiej nikt nie szukał, nie tworzył teorii, a może znowu sobie jeszcze zdołam jakoś poradzić i przetrwam.

17 godzin temu, spidelli napisał:

A ściślej - hot-dogi 😎 

A tymczasem u kotów:

image.thumb.jpeg.8c4a7160116a56698382e53f365025fc.jpeg

Na powyższym obrazku jeden drugiemu nie okazuje wrogości (konkurencja między drapieżnikiami), może nawet wydaje im się, że jeden drugiego nie widzi, czyli czują się bezpiecznie - choć nie szukałem dotąd informacji jak to dokładnie jest między kotami, raczej kolekcjonuję taką wiedzę, na jaką się natknę przemierzając internet, ewentualnie poszukując w nim miejsc gdzie ona jest, kiedy mi jest potrzebna. Zasadniczo wracam do pewnych zagadnień, choć też coraz mniej chce mi się wiedzę o nich porzeszerzać, z niektórych już wcale.

https://sl.bing.net/hqho0zVNsLQ - też na YT, że jest to zachowanie wynikające z drapieżnictwa, satysfakcjonująca kryjówka, z której można wykonać niespodziewany wypad.

Edytowane przez Stefcshg