Skocz do zawartości

[do 5000] Dartmoor Primal Evo 2018 czy NS Djambo 2018

blaszka84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

• producenci różnie to mierzą, a nawet jeśli mierzą tak samo, to jest to wymiar zależny m.in. od długości górnej rury i kąta podsiodłówki. Więc bezpośrednie porównanie z tabelki będzie miało słabe przełożenie na rzeczywiste odczucia.

:) 

Wiem jak się to mierzy , ale bez przymiarki nic to nie daje . Poglądowo dałem fotkę , bo 805 niby mówi że trzeba by mieć nogi do szyi :) A w praktyce się okazuje że to nie 805 a 700 w miejscu gdzie się ląduje klejnotami . 

Z ciekawostek , Reign 27,5 w S ma 5 cm więcej w tym samym miejscu

Napisano

Dzięki wszystkim za pomoc. Z mojej strony temat zamknięty. Wczoraj kupiłem Primala Pro 27,5 (bez plusa) z 2017 M. Jestem przeeeeezadowolony z roweru. Dzisiaj juz przetestowałem go konkretnie po lesie i na hopkach. Tez juz zaliczyłem pierwszy OTB przy lądowaniu, ale jeszcze nigdy nie wstałem z takim bananem na twarzy ????????????.

Regulowana sztyca to wynalazek na miarę Nobla ????.....potwierdzam.

Pozdrawiam

Napisano

zaliczyłem pierwszy OTB przy lądowaniu, ale jeszcze nigdy nie wstałem z takim bananem na twarzy ????????????.
Gratuluję zakupu! A wiesz może jaka jest różnica między znakiem zapytania a wykrzyknikiem? Czytając Twoje wpisy widać że nie... A może ty nam się pytasz czy miałeś tego 'banan' na twarzy? :whistling:
Napisano

Dzięki za gratulacje. Nie potrzebna tylko ta ironia, ale skąd mogłeś wiedzieć, ze jako znaki zapytania wyświetlane są emotki, które wpisuje.....nie wiedzieć czemu.

Napisano

Na targach przedstawiciel Dartmoor'a powiedział w wypowiedzi po angielsku, że do Primala 27,5+ wejdą opony 3.0" ale ze sposobu, w jaki to powiedział wnioskowałbym, że to jest absolutne maximum i pewnie podniesie zapychanie błotem. Albo mowa w innym języku spowodowała taki "ton" wypowiedzi. 

Gratuluję wyboru, właśnie zachorowałem na Primal'a Pro 2018. 

Wypowiedź przedstawiciela z targów, gdyby ktoś był ciekaw (po angielsku, więc uczyć się bachory!) Na początku określa on ogólny trend na 3,0" opony, potem mówi o oddzieleniu ram dla 27,5 a 29 w porównaniu do poprzedniego rocznika i dopiero po tym przechodzi do szczegółów na temat nowej ramy 27,5", gdzie zmieści się cała gama rozmiarów od 2,3" do 2,8" i jeśli naprawdę chcesz wsadzić 3,0" do niej, to również możesz ją zmieścić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...