marcinusz Napisano 9 Października 2017 Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Do sprzedania: Kolejność jak w galerii: https://www.dropbox.com/sh/05tqtjsw2ihj8b8/AABbPXGTtOag9z74zSfKZy6Ga?dl=0 Ceny na ogół wziąłem z czapy - bardziej niż na gromadzeniu kasy za te części chodzi mi o to, że mogą się komuś przydać a muszę się jakoś zmotywować do ewentualnej wycieczki na pocztę Drobnicę oddam za przysłowiowe piwo nabywcom, którzy zgłoszą się po odbiór osobisty. - kierownica Giant A5 prosta, 58 cm, 31.8mm - 10 zł - kierownica Accent Flatbar 58 ckm, 25.4mm - 10 zł - baranek Merida 44cm - 15zł (uwaga - raczej tylko lokalnie, bo może być problem z przesłaniem) - mostek Giant A5 110mm, 6stopni, 31.8mm - 15 zł - mostek Truvativ XR 75mm, 5 stopni, 25.4mm - 25 zł - hamulec szosowy Merida - sporo okładzin - 15 zł (właściwie mam dwa, tylko drugi bez nakrętki mocującej do widelca/ramy - być może do znalezienia) - hamulec Avid Juicy 3 tylny - bez klocków (oddałem koledze), długość przewodu do zmierzenia, klamka ze skasowanym luzem (Andrew mod) - 20 zł - hamulec Avid Juicy 3 przód - z klockami zalanymi płynem - zacisk się "spocił", cena właściwe za samą klamkę (tu też Andrew mod) - 10 zł, - adapter ze śrubkami - śrubki przynależą do hamulców, wkręciłem aby się nie pogubiły - adapter według potrzeb dorzucę do hamulca za jakieś grosze - siodełko - 30 zł - koło DT Swiss 370 IS + DT Swiss XR400 26" + Sapim Race i alu nyple - trochę obić od kamieni na obręczy, brak wgniotów, proste, pełnosprawne - 150zł (opona, dętka i tarcza nie są zawarte w cenie - ale jak ktoś chce, to też mogę sprzedać) - rama XTC 2, 26" 2009 r. - w komplecie hak przerzutki, stery, zacisk podsiodłowy, sterczy adapter IS-PM 160 - uznajmy że jest częścią, do tego zostawiłem elementy prowadzenia pancerzy i same pancerze, bo można ich jeszcze użyć, co może być ułatwieniem dla potencjalnego nabywcy. Rama ma troszkę otarć i małych odprysków lakieru. UWAGA rama ma jedną niesprawność, otóż wewnętrzne powierzchnie haków są nieco wytarte i nie trzymają koła idealnie prosto. Problem jest raczej niefotografowalny. Efektem tej wady jest to, że koło jest przesunięte o kilka milimetrów w stronę lewej rury łańcuchowej (i odsunięte tyle samo od prawej rury łańcuchowej). Wada wyszła, gdy reklamowałem nierówne centrowanie koła a mechanik mi pokazał, że to rama nie trzyma koła prosto. Sugerował ustawienie koła za pomocą podkładek. Ja tak jeździłem jeszcze dwa sezony, w tym kilka maratonów. Z uwagi na wadę cena niska, ale nie śmieciowa, bo ramę można użyć do zimówiki/treningówki/dojazdówki lub wstawić w trenażer (co sam rozważam) albo dopasować podkładki i traktować jako pełnoprawny rower. Cena 250zł - sztyca Thomson 30.9/410 - raczej nie będzie mi już potrzebna, pasuje do ramy - 120 zł - koło szosowe tył - piasta Claris + Alexrims R450 - 40 zł - preferowany nabywca lokalny, ew. BB, Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki74 Napisano 9 Października 2017 Udostępnij Napisano 9 Października 2017 - sztyca Thomson 30.9/410 - raczej nie będzie mi już potrzebna, pasuje do ramy - 120 zł Kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Kolega Miki74 ustawił się w kolejce po sztycę, ale jeśli byłby ktoś chętny na ramę, to preferowałbym sprzedanie jej w komplecie z ramą. Jeśli w krótkim czasie nikt nie będzie zainteresowany takim kompletem, to Miki74 ma pierwszeństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 10 Października 2017 Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Jaka waga tego baranka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Duża. Ponad 400g o ile pamiętam. Mogę zważyć, jeśli to istotne ile dokładnie, ale to nie jest część do odchudzania roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 10 Października 2017 Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Nie trzeba. To i tak waga piórkowa w porównaniu do mojej stalowej kiery o wadze 800 g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2017 Chcesz ją? Jesteś gdzieś z okolic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 11 Października 2017 Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Nie, nie będę inwestował w ten rower - to treningówka - a im ciężej na treningu tym lżej później na wyścigu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 - mostek Giant A5 110mm, 6stopni, 31.8mm - 15 zł byłbym zainteresowany. jaki koszt wysyłki? forma wysyłki - poczta, paczkomat co ci wygodniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Nie, nie będę inwestował w ten rower - to treningówka - a im ciężej na treningu tym lżej później na wyścigu Pomyśl jeszcze. Urwać 0,4 kg za 15 złotych to nie lada wyczyn byłbym zainteresowany. jaki koszt wysyłki? forma wysyłki - poczta, paczkomat co ci wygodniej PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firefoks Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 To prawda. A w jakiej dzielnicy Warszawy do odbioru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 To prawda. A w jakiej dzielnicy Warszawy do odbioru? Skąd:Sosnowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 preferowany nabywca lokalny, ew. BB, Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 A w jakiej dzielnicy Warszawy do odbioru? Ursynów, tylko nieprędko, bo to musiałby brat zabrać przy okazji wizyty u rodziców a ja wcześniej u rodziców musiałbym zostawić. Skąd:Sosnowiec Mówią, że Sosnowiec to najbardziej na południe wysunięta dzielnica Warszawy Przy okazji reformy "poszerzającej Warszawę" mogło się to dosłownie urzeczywistnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Te koło od szosy, to kasę 9s łyknie? I czy naprawdę wysyłka nie wchodzi w grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2017 O ile mi wiadomo kasety szosowe 8/9/10 mają tę samą szerokość. W opisie piasty Claris jest bodajże wskazana kompatybilność 8/9. Według mojej wiedzy tylko kaseta 11s wymaga specjalnego, szerszego bębenka. Wysyłka wchodzi w grę - niechętnie, bo to kłopotliwe zwłaszcza przy większych gratach, ale jak za chwilę ktoś nie wyskoczy "biorę! jestem z Katowic", to wyślę. Przy czym szykuje mi się urlop przynajmniej do wtorku, a może środy, więc w tym czasie nic nie zdziałam. Dokąd miałbym wysłać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymony Napisano 12 Października 2017 Udostępnij Napisano 12 Października 2017 To pierwszą część zdania spełniam BIORĘ. A z wysłaniem się nie pali. Adres na szczegóły na Pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Serdecznie dziękuję za dostawę i chwilę rozmowy. Udanego wypadu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Również dziękuję. Super, że udało sie to załatwić przy okazji. Pierwsza rozruchowa trasa już zrobiona. W tym obowiązkowy w tym rejonie zielony do Borowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 20 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2017 Do sprzedania: Kolejność jak w galerii: https://www.dropbox.com/sh/05tqtjsw2ihj8b8/AABbPXGTtOag9z74zSfKZy6Ga?dl=0 Ceny na ogół wziąłem z czapy - bardziej niż na gromadzeniu kasy za te części chodzi mi o to, że mogą się komuś przydać a muszę się jakoś zmotywować do ewentualnej wycieczki na pocztę Drobnicę oddam za przysłowiowe piwo nabywcom, którzy zgłoszą się po odbiór osobisty. - kierownica Giant A5 prosta, 58 cm, 31.8mm - 10 zł - kierownica Accent Flatbar 58 ckm, 25.4mm - 10 zł - baranek Merida 44cm - 15zł (uwaga - raczej tylko lokalnie, bo może być problem z przesłaniem) - mostek Giant A5 110mm, 6stopni, 31.8mm - 15 zł - mostek Truvativ XR 75mm, 5 stopni, 25.4mm - 25 zł - hamulec szosowy Merida - sporo okładzin - 15 zł (właściwie mam dwa, tylko drugi bez nakrętki mocującej do widelca/ramy - być może do znalezienia) - hamulec Avid Juicy 3 tylny - bez klocków (oddałem koledze), długość przewodu do zmierzenia, klamka ze skasowanym luzem (Andrew mod) - 20 zł - hamulec Avid Juicy 3 przód - z klockami zalanymi płynem - zacisk się "spocił", cena właściwe za samą klamkę (tu też Andrew mod) - 10 zł, - adapter ze śrubkami - śrubki przynależą do hamulców, wkręciłem aby się nie pogubiły - adapter według potrzeb dorzucę do hamulca za jakieś grosze - siodełko - 30 zł - koło DT Swiss 370 IS + DT Swiss XR400 26" + Sapim Race i alu nyple - trochę obić od kamieni na obręczy, brak wgniotów, proste, pełnosprawne - 150zł (opona, dętka i tarcza nie są zawarte w cenie - ale jak ktoś chce, to też mogę sprzedać) - rama XTC 2, 26" 2009 r. - w komplecie hak przerzutki, stery, zacisk podsiodłowy, sterczy adapter IS-PM 160 - uznajmy że jest częścią, do tego zostawiłem elementy prowadzenia pancerzy i same pancerze, bo można ich jeszcze użyć, co może być ułatwieniem dla potencjalnego nabywcy. Rama ma troszkę otarć i małych odprysków lakieru. UWAGA rama ma jedną niesprawność, otóż wewnętrzne powierzchnie haków są nieco wytarte i nie trzymają koła idealnie prosto. Problem jest raczej niefotografowalny. Efektem tej wady jest to, że koło jest przesunięte o kilka milimetrów w stronę lewej rury łańcuchowej (i odsunięte tyle samo od prawej rury łańcuchowej). Wada wyszła, gdy reklamowałem nierówne centrowanie koła a mechanik mi pokazał, że to rama nie trzyma koła prosto. Sugerował ustawienie koła za pomocą podkładek. Ja tak jeździłem jeszcze dwa sezony, w tym kilka maratonów. Z uwagi na wadę cena niska, ale nie śmieciowa, bo ramę można użyć do zimówiki/treningówki/dojazdówki lub wstawić w trenażer (co sam rozważam) albo dopasować podkładki i traktować jako pełnoprawny rower. Cena 250zł - sztyca Thomson 30.9/410 - raczej nie będzie mi już potrzebna, pasuje do ramy - 120 zł - koło szosowe tył - piasta Claris + Alexrims R450 - 40 zł - preferowany nabywca lokalny, ew. BB, Warszawa Sprzedany chyba (czekam na potwierdzenie) też zestaw rama+sztyca, choć ciągle czekam na chętnego nabywcę lokalnego. Na pewno do sprzedaży pozostają: - baranek Merida 44cm - 15zł (uwaga - raczej tylko lokalnie, bo może być problem z przesłaniem) - mostek Truvativ XR 75mm, 5 stopni, 25.4mm - 25 zł - siodełko - 30 zł - koło DT Swiss 370 IS + DT Swiss XR400 26" + Sapim Race i alu nyple - trochę obić od kamieni na obręczy, brak wgniotów, proste, pełnosprawne - 150zł (opona, dętka i tarcza nie są zawarte w cenie - ale jak ktoś chce, to też mogę sprzedać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry6 Napisano 26 Października 2017 Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Baranek jest pod mostek 31,8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2017 Tak, średnica baranka to 31,8. Przy okazji uaktualniam listę: - baranek Merida 44cm - 15zł (uwaga - raczej tylko lokalnie, bo może być problem z przesłaniem) - mostek Truvativ XR 75mm, 5 stopni, 25.4mm - 25 zł - siodełko - 30 zł - koło DT Swiss 370 IS + DT Swiss XR400 26" + Sapim Race i alu nyple - trochę obić od kamieni na obręczy, brak wgniotów, proste, pełnosprawne - 150zł (opona, dętka i tarcza nie są zawarte w cenie - ale jak ktoś chce, to też mogę sprzedać) - hamulec szosowy Merida - sporo okładzin - 15 zł (właściwie mam dwa, tylko drugi bez nakrętki mocującej do widelca/ramy - być może do znalezienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Nowe ceny: - baranek Merida 44cm - 10 zł (uwaga - raczej tylko lokalnie, bo może być problem z przesłaniem) - mostek Truvativ XR 75mm, 5 stopni, 25.4mm - 20 zł - siodełko - 25 zł - koło DT Swiss 370 IS + DT Swiss XR400 26" + Sapim Race i alu nyple - trochę obić od kamieni na obręczy, brak wgniotów, proste, pełnosprawne - 120zł (opona, dętka i tarcza nie są zawarte w cenie - ale jak ktoś chce, to też mogę sprzedać), koło jest lekkie coś około 760-780g - hamulec szosowy Merida - sporo okładzin - 15 zł (właściwie mam dwa, tylko drugi bez nakrętki mocującej do widelca/ramy - być może do znalezienia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 12 Sierpnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.