Skocz do zawartości

[Bębenek] Problem z przękręcającym się bębenkiem

Stefan_57

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdy jadę sobie rowerem to kręci mi się kaseta a koło nie ,bębenek jest zjechany patrzcie post-206276-0-29590300-1507558517_thumb.jpg podobno można kupić samą tą część która u mnie jst zjechana [tą czarną od tego żółtego] wiecie gdzie można ją kupić

Napisano

Jak dla mnie odkręciłeś cały bębenek :P Nowy trzeba dobrać do piasty. Ogólnie to co dałeś na zdjęciu nie ma na nic wpływu :P Te zęby na bębenku się nie poruszają w przypadku shimano z tego co wiem , tylko zapadki w środku przeskakują jak nie pedałujesz. Proponuję rozebrać bębenek , bo może tylko pękła sprężyna. Ale mogło równie dobrze zmielić zapadki.

Napisano

Yachu - masz rację, tylko, żeby się nie okazało, że bębenek był tak bardzo odkręcony od piasty, że właśnie te zęby na wierzchu nie łapały o piastę. Teoretycznie mało prawdopodobne ale jak inaczej wyjaśnić uszkodzenie tych zębów?

Wygląda jakby zaczął się obracać cały bębenek bo nie był osadzony w piaście tymi zębami.

P.S.

Widzę, że są dwa tematy:

https://www.forumrowerowe.org/topic/222848-piasta-problem-z-tylnym-bebenkiem/?do=findComment&comment=2027021

Napisano

Jak dla mnie odkręciłeś cały bębenek :P Nowy trzeba dobrać do piasty. Ogólnie to co dałeś na zdjęciu nie ma na nic wpływu :P Te zęby na bębenku się nie poruszają w przypadku shimano z tego co wiem , tylko zapadki w środku przeskakują jak nie pedałujesz. Proponuję rozebrać bębenek , bo może tylko pękła sprężyna. Ale mogło równie dobrze zmielić zapadki.

nie wiem gdzie kupić ratchet do tego bębenka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...