WoWojtek Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Hej, zauważyłem na moim XTC już drugi dosyć spory odprysk lakieru, stąd pytanie czy lakier na karbonie z zasady tak słabo się trzyma, czy to jakaś wada? O ile odprysk od spodu jeszcze można uzasadnić uderzeniem, tak już od góry nie wiem co mogło się stać. Ktoś ma jakieś doświadczenia? Rower po jednym sezonie. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 moj xtc całe szczęście jest w większości w kolorze carbonu i na to tylko bezbarwny bo cały byłby w takie kropki. Wystarczy że rower sie niefortunnie przewróci o odprysk gotowy Odprysk od gory w tym miejscu jest typowy gdy opieramy inny rower o nasz rower i pedał szoruje o ramę, albo ta sama sytuacja na bagażniku rowerowym na samochodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Możesz nakleić folię ochronną. Na forum była polecana Oraguard 270 Stone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 9 Października 2017 Udostępnij Napisano 9 Października 2017 Być może Giant ma tak słabe lakierowanie, bo na moim pojawiają się odpryski od samego patrzenia Poprzedni Scott po kilku latach wyglądał lepiej niż Giant po roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.