TheJW Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 "Piękna polska jesień" (ktoś musiał nieźle nietrzeźwy, gdy wymyślił to powiedzenie ) zawitała u nas na dobre. Nienawidzę jeździć w takich warunkach. Nie chodzi nawet o to, że jest zimno i mokro, bo lubię błoto. Problemem jest mycie i konserwacja roweru po treningach w takich warunkach. Podjąłem zatem decyzję o zakupie trenażera, jednak nie mam zielonego pojęcia, jakie urządzenie wybrać, bo nigdy z nich nie korzystałem. Liczę zatem na Waszą pomoc. Może kilka słów o sprzęcie/wymaganiach/możliwościach: - rower: MTB, koło 29", sztywna oś - budżet: ok. 1000 zł - wymagania: łączność bezprzewodowa i możliwość zbierania danych treningu - mieszkam w niedużym bloku, więc nie może być to wielka krowa; poziom hałasu nie ma dla mnie znaczenia (kij w oko sąsiadom, którzy co tydzień robią przemeblowanie o północy ) Powinienem wybrać jakiś rolkowy? Są takie z pomiarem prędkości, dystansu, mocy itd.? A może zwykły na koło, który daje więcej możliwości "rozerwania się" w trakcie treningu (jakiś film, serial itd.)? Możecie polecić jakieś konkretne modele, przedstawić ich wady i zalety? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 6 Października 2017 Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Od 2 tygodniu używam Elite Novo Force z odpowiednią oponą dość cichy, dodatkowo można dokupić czujnik który zapewni ci wszystkie dane. W 1000 zł z oponą, czujnikiem i przejściówka pod sztywną oś spokojnie się zmieścisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa1987 Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Czujnik Misuro nie zlicza w Novo Force wszystkich danych, nie zlicza mocy. Misuro mierzy moc jedynie w trenażerach Fluid (z oporem hydraulicznym) w którym nie ma możliwości zmiany obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.