Karbon Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam. Chce kupić kurtkę do jazdy na rowerze w zimę. W gre wchodzą tylko kurtki Accent - Negra lub El Nino. Używacie może jakiś kurtek tej firmy? Jak się sprawują i czy są porównywalne z droższą konkurencją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karbon Napisano 19 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ta kurtka ma dodatkowo wszywkę z polaru. Warto kupować taką czy może coś droższego z Biemme albo Nalini co jest cienkie jak bluza letnia i podobno bardzo skuteczne zakłąda się pod to tylko podkoszulkę z długim rękawem. Accent nie ma jeszcze tak specjalistycznych materiałów zdaje się - może z wyjątkiem kurtki El Nino, ale ona nie jest oferowana jeszcze w sprzedaży mimo, że jest w katalogu drukowanym. Proszę o podpowiedzi. Kurtki Castelli, Nalini to cena 330 - 370 zł, a Accent Negra 250 zł. Zimą będę jeździł głównie po lasach, a jak się nie da wjechać w teren to po asfalcie. Zależy mi nieskrępowanych ruchach i cienkiej warstwie materiału na sobie. Brałbym Biemme albo Naliniego, ale 370 zł to za dużo. Przymierzałem kurtkę Accent Rocca z podpinką polarową. Jest ona całkiem gruba i ma paskudny zielony kolor Negry jeszcze nie widziałem na oczy, ale skoro ma polar to nie będzie wiele cieńsza. Aha, i te cienkie kurteczki za 330 zł nie mają przedłużanego tyłu niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Znajomy jeździe już drugi sezon zimowy w kurtce accent'a Ventus II ja ma spodnie Verano zakupione w tym roku ... Z kurtki qumpel jest zadowolony ... oczywiście pod spód ubiera jeszcze bluzę Ja na spodnie nie moge narzekać ostatnie temperatury do -2 [poranki 6.00] rano znosiły dzielnie podobnie jak zimne noce ... oczywiscei pod spód szły tylko nakolanniki i ciepłe gacie żeby nabiał nie zmarzł Aha kurtke kupiłem Euro-bike [Euro-Bike-Products] kurtka a'la windstoperowa za cene 160 nie można sie cudów spodziewać. Obecnie w temp 10/-2 zakładam pod nią bluzę trekingową zakupiona w Decathlonie [ spot 180] i nawet po 18 km jest mi ciepło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.