tobo Napisano 5 Października 2017 Napisano 5 Października 2017 Dziwne - rowerów z nimi sprzedawaliśmy bardzo dużo i nie pamiętam żeby którykolwiek klient wrócił z zażaleniem że hamulce nie zatrzymują go a warunki lokalne były bardzo trudne (większość czasu pada). Cytuj
grzesiowu Napisano 5 Października 2017 Napisano 5 Października 2017 mam w 2 rowerach zee i uważam te hample za świetny wybór to że guide'y się pojawiają na potęgę to moim zdaniem owoc polityki cenowej srama ja bym nigdy nie porzucił zee po to żeby zaeksperymentować z hamplami srama czasem można kupić poniżej 800 sety P+T tyle że z klockami żywicznymi te klocki nie sa takie złe ale oczywiście można je podmienic zaraz po zakupie nie czekając aż zejdą i kupić jakiś metal; ja moge polecic metaliki ebc których set na oba koła można kupić za 90zł pracują fajnie Cytuj
bzx Napisano 7 Października 2017 Napisano 7 Października 2017 Popieram przedmówcę, mam Zee i pomimo że modulacja mogła by być lepsza, to i tak są to super hamulce, szczególnie za tą cenę. Cenię sobie też w nich łatwość serwisowania. Sram jest oczywiście do ogarnięcia ale np. najnowsze modele mają nowy port w zacisku, co wymaga specjalnego adaptera, który tani nie jest (a na pewno sporo droższy od lejka Shimano). Sprawdź centrumrowerowe.pl i sbike.pl - powinno być 800 za komplet z żywicznymi (które i tak są ok, ale możesz od razu kupić EBC Gold). pozdrover Cytuj
Kavoo Napisano 8 Października 2017 Autor Napisano 8 Października 2017 Ok. Dzięki za pomoc także wybieram shimano Zee z żywicznymi klockami a potem będę zmienię na metaliczne EBC lub półmetaliczne Clarks ( bo słyszałem o nich wiele dobrych opinii) Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 8 Października 2017 Mod Team Napisano 8 Października 2017 W XT 785 miałem EBC gold i moc była bez porównania większa niż na oryginałach. Cytuj
phoe Napisano 8 Października 2017 Napisano 8 Października 2017 Ja mam teraz w xt785 SwissStopa metaliki i są sporo lepsze od metalików Shimano.... można powiedzieć że to inne hamulce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi