piter614 Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 (edytowane) witam jak w temacie mam w drugim rowerku taki amortyzator RST Blaze 27.5 TnL o skoku 100mm ma ktoś może jakąś wiedzę na temat tego sprzętu jak go rozebrać jaki olej i takie tam potrzebne do serwisu amortyzator ma dwa ponad lata i nikt tam nie zaglądał ,ale jak poradziłem sobie z rst aerial postanowiłem wziąć się za drugi kóry też powinien mieć serwis czekam na pomoc Edytowane 2 Października 2017 przez piter614 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 2 Października 2017 Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Blaze ma nierozbieralny tłumik , choć jak będziesz miał pecha to kto wie (tak jak w przypadku twojego Aeriala ;-) Nomenklatura ta sama.....rozkręcasz od spodu i rozsuwasz ....smarujesz smarem stałym i składasz ponownie. I nie rozbieraj na siłę tego tłumika ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Dobra spoko dzięki zobaczę co tam słychać i dam znać jak poszło Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Post pod postem Ale chciałbym się dowiedzieć czy idzie w jakiś sposób zrobić by ten amortyzator był bardziej miękki? Wiem że jest pokrętło które reguluje teoretycznie twardość ale niestety zbytnio to nic nie daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Nie da się, to bardzo prosty amortyzator, sprężyn o innej twardości nie ma w sprzedaży, no chyba, że tu : http://activia.sgl.pl/czesci/czaci-zamienne/sprazyny-i-podzespoy/sprazyny/294 Znaleźli by bardziej miękki pasujący zamiennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Dziękuję bardzo za odpowiedź może coś znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi