Skocz do zawartości

[buty rowerowe] Buty trekingowe SPD w rozmiarze 49

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Policzylem ile butow mialem lub jeszcze mam. Wyszlo mi 10 modeli, 4 shimki, 2 diadory, 2 specki, 1 nw i raz sidi z czego 4 to turystyki.

Jedne jedyne ktore na moich nogach byly nieznosbe do jazdy na dluzsza mete to 089.

I jeszcze ten bzdurny rzep zapinany do korby... kto to wymyslil. Nie dosc ze za dlugi to malo wygodny do dociagania jadac. Ale to tylko moje zdanie, sa ludzie zsdowoleni z 89. Moze dlatego ze mieli malo innych butow na nogach.

Dobra ... na czas rower ;-)

Widzę że pogoda ci nie straszna :)

Powiedz w których butach najlepiej ci się jeździło/jeździ?

W SH-M088 rzep jest zapinany od korby, a patrze na SH-M089 - i faktycznie jest do korby, wtf?

Fakt ze jest trochę za długi, przeszkadza w zakładaniu ocieplacza, miałem go skrócić, ale olać. ;p

I po kilku dobrych godzinach na rowerze, w cale w tych butach nie czuje dyskomfortu, ale możliwe że M089 po prostu skopali.

Powiedz w których butach najlepiej ci się jeździło

Generalnie to wyglada mniej wiecej tak:

1. Na co dzień, dojazdy do biura i kręcenia się po mieście używam od lat turystykow Shimano, aktualnie MT model 41 ale mialem w przeszlosci 42 czy M021Y - to był super but wygodny do chodzenia, nawet grałem w nim w piłkę na boisku betonowym, mojemu juniorowi brakowało jednego w drużynie ;-)) Super buty, niestety kiedyś zerwał mi się łańcuch, nieszczęśliwie noga poleciała na zęby dużego blatu i powstała w nim spora dziura.

2. Do szybkich i długich jazd np na  uszosowionym przełaju w chłodne dni zakładam - Diadory Xcountry lub Composite coś tam - nie pamiętam modelu - SUPER buty - najwygodniejsze jakie mam/miałem

3. Jak wyżej tylko w cieple dni - NW Scorpious 2 srs

4. W ciężkich warunkach i niskiej temp - Sidi Diablo

5. A jak śniegu/lodu jest dużo i generalnie jest za ślisko na SPD  - to zakładam Zwykle trekingowe buty  i do tego Shimano A530

Mam jeszcze szosowe Speki Comp Sport Road czy jakoś tak, dość wygodne ale ze są szosowe to ... nie lubię ich,,, moze pojda na sprzedaż. Upierdliwe jest poruszanie sie bez roweru w tych butach. A aż takiej zajawki na rekordy nie mam żeby sie przywiązywać do SPD-SL.

Jesli mialbym klasyfikowac po markach to:

1. Diadora

2. Spec

3. NW

4. Sidi - ale tu uwaga mialem tylko jedne - i  nie lubie ich za Twardość bieżnika, za to duży respekt za jakos wykonania i materiały 5h po mokrym w Diablo i noga sucha

5. Shimki -  na pewno buty sa solidnie wykonane, ale nie jest to top wygody. Moze maja lepsze drozsze modele - ale w podobnych pieniądzach buty od NW czy Diadory według mnie sa lepsze - przynajmniej dla mnie.

Fakt ze jest trochę za długi, przeszkadza w zakładaniu ocieplacza, miałem go skrócić, ale olać. ;p

Ja przycinalem, bo mi smerał korbe :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...