Skocz do zawartości

[buty rowerowe] Buty trekingowe SPD w rozmiarze 49

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu poszukuję butów trekingowych SPD na rower w rozmiarze 49 lub o długości wkładki min. 31cm.

Czy ktoś z was wie może gdzie mógłbym znaleźć takie obuwie?

Wczoraj przyszła mi paczka z butami Shimano MT34 w rozmiarze 48 i niestety są za małe, a szkoda bo bardzo mi się podobają.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam

Może coś takiego: http://allegro.pl/wytrzymale-buty-spd-spiuk-linze-mtb-rozm-49-i5227523592.html

Mam takie od roku (przejechane ok. 6.000). Ten pasek z rzepem sobie oderwałem, bo mi tylko przeszkadzał.

W miarę wygodne, chociaż nie mam porównania do innych, bo w tym rozmiarze ciężko coś znaleźć.

Niestety maja długość wkładki taka samą jak Shimano 48.

https://www.bike-discount.de/en/cycling-shoes

I ustaw sobie filtr na 49 czy 50 rozmiar. ;)

I u Shimano jest ciekawe info:
"Please note: These shoes are quite small. Based on our experience we recommend to order two sizes larger than usual."

... a w PL sklepach nigdy takiej informacji nie widziałem. :D

https://www.bike-discount.de/en/cycling-shoes

I ustaw sobie filtr na 49 czy 50 rozmiar. ;)

I u Shimano jest ciekawe info:

"Please note: These shoes are quite small. Based on our experience we recommend to order two sizes larger than usual."

... a w PL sklepach nigdy takiej informacji nie widziałem. :D

Dzisiaj rano sprawdzałem ba tej stronie. Niestety w tych rozmiarach nie ma butów trekkingowych.

Shimano mocno zaniża rozmiarówke, ja normalnie noszę 42, czasami 43(np u Salomona), a Buty od Shimano mam aż 44(SH-M088) i są można powiedzieć na styk.

Nosząc buty sportowe w rozmiarze 49, potrzebujesz u Shimano 50, chyba że poprawili rozmiarówkę, ale wątpię.

Dalej to samo przynajmniej 1-2 rozmiary większe trzeba brać.

Co wy macie z tymi butami trekkingowymi SPD? One są gorsze do jeżdżenia rowerem, a w cale nie są jakieś sporo lepsze do chodzenia, SH-M088, czy obecne SH-M089 to świetne buty.

Pfff, M089 to najgorsze buty od Shimano jakie mialem na nogach, uzywalem 6 miesiecy i ciesze sie ze sprzedalem w dobrych pieniadzach. Sztywnosc a w zasadzie jej brak mozna porownac do wlasnie trekingów Shimano, jak MT41 czy MT42, ktore sa nieporownywalnie wygodniejsze  a i lepsze do chodzenia, uzywam MT od 5 lat i sa swietne.

Jak dla M089 to cos udajace but do czegos wiecej .... , a w rzeczywistosci jest to but podobny do gumowca przed kostkę. ja tam nie bylem w stanie tym jedzic na dluzsze wycieczki niz 50km, musialem odpinac rzepy.... Jedyna jego rzecz na plus to Wentylacja.

Wpodobnych pieniadzach juz lepiej kupic Nw 2 scropious, oddychalnosc na podobnym poziomie jesli nie lepsza, a but przynajmniej wygodny i sztywniejszy.

U kolego sie dorobiłeś stopy, jak Michał Phelps. Moze to CI przypasuje http://allegro.pl/buty-rowerowe-specialized-tahoe-r-48-okazja-153-i6955221780.html

Mialem kiedys od Speca podobne Kapcie, model  Sonoma man, Calkiem fajne, ale ostateczie poległy, Zaczynała im podeszwa pękac przy bloku. DOstał je ktos w gratisie do jakis innych chodakow ktorych sie wyzbywalem

U kolego sie dorobiłeś stopy, jak Michał Phelps. Moze to CI przypasuje BUTY ROWEROWE SPECIALIZED TAHOE R 48 OKAZJA /153 (6955221780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Mialem kiedys od Speca podobne Kapcie, model Sonoma man, Calkiem fajne, ale ostateczie poległy, Zaczynała im podeszwa pękac przy bloku. DOstał je ktos w gratisie do jakis innych chodakow ktorych sie wyzbywalem

Widziałem te buty. Niestety raz że mi się bardzo nie podobają a dwa to nie ma informacji czy jest opcja zamontowania bloków.

Tu masz fajne buty :

http://allegro.pl/garneau-slate-mtb-spd-50-i6953161739.html

Ja niedawno miałem ten sam problem , Shimano niestety nie trzyma rozmiarówki , kupiłem takie buty w rozmiarze 50 :

http://allegro.pl/nowe-buty-lake-mx331-i6973053256.html

Jak na pierwsze buty mtb wydawały się trochę za twarde , ale teraz po przejechaniu około 300 kilometrów są naprawdę ok.

;-) A czy kiedykolwiek po wyjeciu zaslepki, zainstalownaiu bloku, potrzebowales blok usuwac i instalować zaslepke ? Ja raz pamietam taki zabieg, jak sprzedawalem buty ktore zdecydowalem  zamienić na numer mniejsze :>> w MT42 zaślepki były na śrubki, wiec sperzedalem buty tak jak ze sklepu, komplet co mialem w pudełku ;-)) i zainstalwoalem zaslepke ;-)

Przeciez to w niczym nie przeszkadza czy to sie wycina czy jest tam fabryczna dziura, czy zaslepka....

Ok w takich butach jak MT41/42 może mozna wywalac bloki na zime i uszczelniac podeszwe jak ktos ma taki szatanski pomysl.... ale te buty i tak sie nie nadaja do jazdy w zimie, bo za bardzo w nich pizga.. wiec nie kumam :P

Zupelnie nie ;-), jesli myslisz o takich butach, ze mozna je ubrac na wycieczke bez roweru, to słaby pomysł.

Mozna w nich sprawnie chodzic, szczegolniew tych z serii MT, ale są to generalnie buty na rower. Każde zwykłe buty trekingowe beda lepsze.

Policzylem ile butow mialem lub jeszcze mam. Wyszlo mi 10 modeli, 4 shimki, 2 diadory, 2 specki, 1 nw i raz sidi z czego 4 to turystyki.

Jedne jedyne ktore na moich nogach byly nieznosbe do jazdy na dluzsza mete to 089.

I jeszcze ten bzdurny rzep zapinany do korby... kto to wymyslil. Nie dosc ze za dlugi to malo wygodny do dociagania jadac. Ale to tylko moje zdanie, sa ludzie zsdowoleni z 89. Moze dlatego ze mieli malo innych butow na nogach.

Dobra ... na czas rower ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...