kashier Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Hej! Poszukuję pierwszej, własnej (a to istotne) szosy. Do tej pory mój kontakt z rowerem szosowym ograniczył się do pożyczonego Giant Defy 4 w rozmiarze M/L od brata. Sam chciałem taki kupić, ale nie ma nic ciekawego online w tej cenie (1200 zł). Myślę jeszcze o Treku Series 1. Równolegle szukam czegoś nowego, i dostałem propozycję zakupu Kross Vento 5.0 2017 za 4500 zł. I tutaj jest moje pytanie, czy w tej cenie to dobry wybór? Może macie inne propozycje? Dystanse jakie do tej pory pokonywałem to okolice 80-100 km po podbeskidziu, więc teren górzysty. Moja waga to 75 kg przy wzroście 180 cm. Bardzo Was proszę o pomoc, jeżeli szybko się wyrobimy, to zdążę pojeździć na nowym sprzęcie, zanim śnieg spadnie. Pozdrawiam!Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drozda Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Nowy z gwarancją w tej cenie to dobry wybór. Tiagra 4700 odpowiada w zasadzie starej grupie 105 10s. Jeśli masz tyle kasy to kupuj. Jeśli chcesz coś taniego na początek to Kross Vento 1.0 2017 w wyprzedażach jest za 1600 2x7 z karbonowym widelcem. Byłem sceptyczny do grupy Tourneya ale od kilku dni ujeżdżam taki rower i naprawdę daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 4500? Drogo. Możesz znaleźć ten model zdecydowanie taniej, poszukaj. Tym bardziej teraz, gdy sezon zbliża się ku końcowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Równolegle szukam czegoś nowego, i dostałem propozycję zakupu Kross Vento 5.0 2017 za 4500 zł. Cena fajna, rower też ale... wbrew temu co wmawiać ci będą tabuny internetowych wannabe "zawodowców" - odradzam karbon. Droższy, boisz się potem o każde mocniejsze stuknięcie w ramę... A różnicy podejrzewam między karbonem a alu nie poczujesz, tak jak ja nie poczułem przesiadając się z aluminiowego TCRa (padł kolizji z autem) na karbonowego TCRa. Przyznaję bez bicia - wyrzuciłem 1500zł w błoto (bo mniej więcej taka była różnica w cenie, tyle że TCR w wersji alu był w Polsce nieodstępny i skusiłem się na karbon) i chętnie bym dalej jeździł na aluminiowej ramie. Jesteś z podbeskidzia, zapewne do Bielska masz niedaleko - tam jest kilka fajnych sklepów rowerowych, warto pooglądać co stoi w sklepie, często zupełnie coś innego niz widać w internecie. Pamiętam że wybierając rower zastanawiałem się nad Focusem Culebro w bikestorebielsko.pl - dawali duuuże rabaty. W Twomarksport też się można zdziwić, znajdując fajny tani rower między tymi po 10 tysięcy W Koralu na Partyzantów sa Scotty, a w sklepie Gianta-Krossa na tej samej ulicy - też spore obniżki bywają. od kilku dni ujeżdżam taki rower i naprawdę daje radę. Przepraszam, ale jaki sens jest wychwalać sprzęt który ujeżdża się dopiero kilka dni? Co niby znaczy "daje radę"? Pogadamy za 1000-2000km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 W Bielsku na Partyzantów 15 jest też bardzo fajny salon Treka. Jak ļędziesz na tej ulicy, to warto zajrzeć przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TommyMasta Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Jeśli chodzi o Treka i poszukasz na wyprzedażach, to tym budżecie możesz spokojnie znaleźć nawet aluminiową Emondę na 105 z 2016, więc wcale nie trzeba celować w One Series. Jeśli chodzi o stosunek osprzętu do ceny to u Treka na pewno nie jest najtaniej, ale ramy to robią piękne Do tego warunki gwarancji bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.