seb2k6 Napisano 28 Września 2017 Napisano 28 Września 2017 Siemano Szukam roweru na dojazdy do pracy po mieście, ale z lekko sportową charakterystyką.Tak żebym nie siedział wyprostowany jak na krześle, a rower ma być zwrotny i lżejszy niż klasyczne mieszczuchy.Idealny, jak sądzę, będzie rower trekkingowy, ale rowery, które mi się podobają zaczynają się od około 3k zł. Przykładem wyjściowym niech będzie Kross Trans 8.0 Zupełnie nie w moim guście są rowery typu Romet Wagant/Gazela. Nie chcę też kierownicy w kształcie litery U zajmującej 3/4 drogi rowerowej, ani amortyzowanej sztycy itp.I tak przeglądając oferty trafiłem na rower Giant Roam 2 Disc 2017 za 1709 zł w promo w jednym ze sklepów Intersport w mojej okolicy. Rower jak znalazł, cena też (chyba) atrakcyjna. Jedyne co musiałby zrobić to dokupić pełne błotniki.Może z czasem bagażnik, ale nie jestem jeszcze pewny. Oświetlenie z prądnicy też można kiedyś pewnie założyć, a na razie korzystać z lampek zasilanych akumulatorowo, które już posiadam. Rodzi się więc pytanie... Co robić? Kupować od razu droższego gotowca, który ma wszystko (np Kross Trans), czy brać Gianta i z czasem w miarę potrzeb dokładać akcesoria, które będą potrzebne? Nawet z dołożeniem prądnicy chyba nie wyszłoby to łącznie aż 3k zł?Ponieważ rower będzie nie raz stał cały dzień w miejscu publicznym przypięty u-lockiem to nie chcę, aby jego ewentualna strata mnie bardzo bolała. Dlatego mimo wszystko im taniej tym lepiej, ale bez przesady.Co radzicie? Z góry dzięki ps. Nie, nie chce ostrego koła, ani holendram wigry 3 itp rowerów. Sprawdzałem, testowałem, przerabiałem temat
Root Admin Mieciu Napisano 28 Września 2017 Root Admin Napisano 28 Września 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.