Skocz do zawartości

[Rower] Romet Grom - Czy wiecie coś na jego temat?

wieslaw5001

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio otrzymałem od dziadka stary rower Romet Grom. Zdjęcie w załączniku. Chciałbym dowiedzieć się o jego danych technicznych, np. w jakim okresie był produkowany czy takie tam.

post-206694-0-70418200-1506619151_thumb.jpg

Napisano

Patrząc na jakość spawów i założonych komponentów to rower z końcówki lat dziewięćdziesiątych .... najgorszy chyba okres rometa;-(( -nie warto w to inwestować. Rower z serii 500 zł za nowy, rama z rurek kanalizacyjnych.

Napisano

Patrząc na jakość spawów i założonych komponentów to rower z końcówki lat dziewięćdziesiątych .... najgorszy chyba okres rometa;-(( -nie warto w to inwestować. Rower z serii 500 zł za nowy, rama z rurek kanalizacyjnych.

Raczej nie z końcówki lat 90, ponieważ mój dziadek kupił go dosyć dawno i pod koniec lat 90 to już rowery były wyposażone w hamulce ręczne i przerzutki np. romet wagant, a mój to jest coś ala ,,Ukraina". I wcale nie jest zły, przyjemnie się nim jeździ i nie ma kłopotu z zasranymi przerzutkami co się ciągle psują. Chciałbym w niego troche zainwestować. 

Napisano

Ostatnio otrzymałem od dziadka stary rower Romet Grom
ten rower jest naprawdę w złym stanie. Przywrócenie go do świetności to 300-500 zł..... i o ile nie jest sprawa honorowa/sentyment/mus.... to nie warto go robić. To rower technicznie słaby z bardzo kiepską ramą. Jeśli byłby to rower z lat 50 z pięknymi lutowanymi mufami to kto wie, ale to rower z najtańszej półki rometa ;-(( Przejdź się na okoliczny złom - stoi ich tam kilka w lepszym stanie.... 

Zresztą jak już koniecznie musisz go odrestaurować przywrócić do stanu oryginalnego to właśnie złomowisko jest dobrym dawcą części dla takiego projektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...