kallor Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Cześć, Aktualnie posiadam rower Kands Maestro 21' (chyba 2013) ale z roweru pozostała niemalże tylko rama: koła Novatec D771/772 + DT533/535 osprzęt alivio hamulce tarczowe Avid BB5 kierownica, krótki mostek - karbonowe sztywny widelec Force 29' alu (48cm) opony Schwalbe 1,5 Myślę nad wymianą ramy na jakąś lżejszą np: https://www.cyclosport.pl/rossowa-28-mosso-mod-770tb3-20-50cm-kol-grafit-mat-niebieski-mat.3yj.p.html wymagania: - mocowanie pod bagażnik (rower czasem służy do wypraw) - rozmiar 20' (21' kandsa jest minimalnie za duże) - możliwość przejscia na napęd 2x9/10 czy są jakieś lepsze ramy? na co zwrócić uwagę przy zakupie? czy widelec od 29' za bardzo nie podniesie przodu roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Zastanawiałem się nad tą samą ramą. Niestety geometria jest taka, że przy ramie 20" przekrok jest z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Względem maestro to mosso jest o rozmiar krótszy (np. maestro przy 19" ma długość jak mosso przy 22"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Sztywny widelec o takiej długości w połączeniu z dosyć długą główka w rozmiarze 20,to faktycznie dosyć sporo.Od siebie mogę polecić Accent Nordkapp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi