pim Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam Szukam pompki do serwisu. Wymagania: duża pojemność. Pompuję zazwyczaj do max 6 barów. Znalazłem taką: http://team29er.pl/testy/inne/3034-pompka-sks-twentyniner-test Znacie podobną? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Jak do serwisu to może rozważ kompresor.... Wprawdzie wydasz więcej ale czas poświęcony na pompowanie więcej wart niż różnica w cenie. masz małe kompresory stanleya ale i innych producentów po 300-400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Plastikowa pierdziawka w warunkach serwisowych wytrzyma tydzień. Kup coś porządnego bez żadnych elementów, łaczników itp. z plastiku. Poza tym ten SKS to pompka do kół o dużej objętości czyli pompuje szybko ale ze względu na średnicę tłoka uzyskanie dużego ciśnienia będzie sporym wysiłkiem. Ja użytkuję takiego stwora: http://www.wiggle.com/lifeline-professional-track-pump/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Polecam pompki giyo. Mam styczność z dwoma stacjonarnymi i jedną kompaktową. Super jakość i wytrzymałość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Do typowo komercyjnego serwisu to tylko kompresor, a pompka jako dodatek i najlepiej do wysokich ciśnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Dokładnie tak to u mnie wygląda. Kompresor i pompka, do szosy tylko i wyłącznie pompka. I jednak kompresor to kompresor, można coś przedmuchać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andyjs Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Jesli nie jest za pozno na rade, nie polecam tej marki. Kupilem bo "Made in Germany" zrobilo na mnie wrazenie ale w tym przypadku to bubel. Za polowe ceny Morph Turbo mater bluster ( rowniez jest tak mala ze mozna ja wziac ze soba na rower) pompuje kazdy rower bez zadnego problemu. SKS nie lokuje zaworu presta i powietrze umyka bokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicebike Napisano 14 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Również polecam kompresor , może służyć jako pompka , tak jak kolega wyżej napisał można coś przedmuchać zawsze no i jedna z ważniejszych według mnie funkcji którą widziałem u znajomego to wyciągarka na rower. Sam u siebie ostatniej opcji nie wykorzystuję , jednak może ktoś inny skorzysta Ja używany kompresor 100L kupiłem za niecałe 500zł , ale posiada jedną wadę jest dosyć głośny 95db stoi w szopie więc nikomu nie przeszkadza ale prawdopodobnie na lato go troszkę wyciszę. Przed zakupem zwróć uwagę na pojemność , głośność , bary . No i jeszcze jedna kwestia to znajomy przed zakupem doradził mi abym kupił kompresor który ma osobno cylinder bo jak coś padnie łatwiej naprawić. Ręczne wynalazki odpadają , tym bardziej że pompka z kompresora obsłuży oba rodzaje wentyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.