Skocz do zawartości

[kierownica] zamontowanie przedłuzki kierownicy, ahead

pbb88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Kupiłem ostatnio adapter do przedłużenia kierownicy i mam pytanie czy tzw "grzybek", który jest w zestawie musi zostać wbity do środka i tym samym będą dwa? jeden z adaptera, drugi, który fabrycznie jest zamontowany w rurze od kierownicy?

Pytam, ponieważ zamontowałem adapter, przykręciłem wszystko a mimo tego kierownicę pod naciskiem większej siły można przekrzywić.

http://allegro.pl/adapter-rury-ahead-przedluzka-sterowki-1-1-8-i6760428303.html

• Mod Team
Napisano

Śruba w "grzybku" służy tylko do ściągnięcia sterów żeby luzów nie było. Tu nie można za mocno skręcać. Za trzymanie kierownicy odpowiadają śruby mostka i, w tym przypadku, adaptera.

Napisano

Czyli za przekrzywiającą się kierownice (pod naciskiem siły) odpowiadają śruby mostka i adaptera, które są po bokach?

Ogólnie mówiąc niby wszystko złożone jest ok (tak mi się wydaję) ale jak włożę koło między nogi i próbuje przekrzywić kierownicę to bez większego oporu mi się to udaje...a śruby są mocno przykręcone.

• Mod Team
Napisano

bez większego oporu mi się to udaje...a śruby są mocno przykręcone.

Jak głęboko weszła przedłużka na sterówkę?

Gwiazdka ma być w rurze amortyzatora ,nie w przedłużce.

• Mod Team
Napisano

Mam go w którymś miejscu włożyć?

Na półkę w piwnicy.

Pomiędzy przedłużką a sterami masz tulejkę dystansową czy przedłużka na niczym się nie opiera.

Na zdjęciach nie widzę nic pod.

Napisano

Ogólnie mówiąc odkręciłem tylko śrubę, która trzyma ten dekielek od góry i założyłem na rure adapter, następnie przykręciłem adapter i przykręciłem śrubę (tą długą, która była z adapterem) z tym, że nie wiem czy to wszystko. W tym tkwi problem.

Napisano

No i tak właśnie jest. Najwyżej skoczę gdzieś do serwisu niech ktoś zerknie czy tak jest jak być powinno.

Napisano

jak włożę koło między nogi i próbuje przekrzywić kierownicę to bez większego oporu mi się to udaje.

To przekręć tak kierownicę i zobacz, który element się obrócił. Adapter na sterówce czy mostek na adapterze (przed obróceniem rozcięcia na mostu i adapterze muszą być oczywiście w jednej linii).

To pozwoli dokładnie zlokalizować miejsce, w którym jest problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...