Skocz do zawartości

[Mleczko uszczelniające do dętki]

molik.pawel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema

Czy ktoś stosuje taki patent ? Wiem o tubeless, ale o laniu do dętkinie słyszałem. Chłopaki w serwisie poradzili mi, że skoro mam dętki schwalbe z odkręcanym zaworem to jest to dobre rozwiązanie na przebicia. Jeśli tak to jak się to dozuje, czym wlewać i ile na dętkę. Myślę o stan's no tube. 

pozdro

Napisano

Możesz też zaryzykować zanim przerobisz koło. Najwyżej będziesz jedną dętkę i trochę płynu w plecy. Za to doświadczenie swoje będziesz mógł wrzucić w dział "strefa testów".

Napisano

doświadczenie chyba raczej kiepskie.

z zalet to tylko tyle że dziura po jakimś kolcu może się zalepi. czy rozcięcie po dobiciu mleczko załata?

brak dętki to też lepsza praca opony. nawet z tym samym ciśnieniem opory toczenia spadają a przyczepność rośnie ( gdy zalałem podstawowego, zwijanego X-kinga różnica była ogromna ). a ciśnienie przecież można zastosować niższe...

waga spada  :thumbsup:

montaż na ZTRze w przeciwieństwie do dętki banalnie prosty. opony shwalbe wchodzą z dużym oporem. bez łyżek nie da rady a o przyszczypnięcie dętki bardzo łatwo. z EQ21 to samo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...