molik.pawel Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Siema Czy ktoś stosuje taki patent ? Wiem o tubeless, ale o laniu do dętkinie słyszałem. Chłopaki w serwisie poradzili mi, że skoro mam dętki schwalbe z odkręcanym zaworem to jest to dobre rozwiązanie na przebicia. Jeśli tak to jak się to dozuje, czym wlewać i ile na dętkę. Myślę o stan's no tube. pozdro
marsman Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 mleczko bezpośrednio w oponę a dętkę jako zapas do plecaka
molik.pawel Napisano 21 Września 2017 Autor Napisano 21 Września 2017 Czylli trzeba jednak przerobić koło ...
HarveyDent Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Zmień serwis. Serio. Dętka w środku ma talk. Jak wlejesz tam mleko to będziesz miał w dętkach..... błoto
seraph Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Są dętki z uszczelniaczem w środku np. Michelin Protek, ale wlanie uszczelniacza do zwykłej dętki to zły pomysł.
Imar Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Mleko można wlać do szytki. Jak chcesz mieć jednorazową dętkę można wlać mleko do dętki.
huskarl Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Możesz też zaryzykować zanim przerobisz koło. Najwyżej będziesz jedną dętkę i trochę płynu w plecy. Za to doświadczenie swoje będziesz mógł wrzucić w dział "strefa testów".
marsman Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 doświadczenie chyba raczej kiepskie. z zalet to tylko tyle że dziura po jakimś kolcu może się zalepi. czy rozcięcie po dobiciu mleczko załata? brak dętki to też lepsza praca opony. nawet z tym samym ciśnieniem opory toczenia spadają a przyczepność rośnie ( gdy zalałem podstawowego, zwijanego X-kinga różnica była ogromna ). a ciśnienie przecież można zastosować niższe... waga spada montaż na ZTRze w przeciwieństwie do dętki banalnie prosty. opony shwalbe wchodzą z dużym oporem. bez łyżek nie da rady a o przyszczypnięcie dętki bardzo łatwo. z EQ21 to samo
Root Admin Mieciu Napisano 21 Września 2017 Root Admin Napisano 21 Września 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.