Skocz do zawartości

[sztywny widelec] wymiana amorka na sztywny widelec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze sztywnego karbonowego widelca. Mocowanie tarczy PM. Mam w rowerze Suntour Raidon 29 cali 1-1/8 cala skok 100mm, chce go wymienić na sztywny karbonowy. Na co mam zwrócić uwagę żeby geometrii nie skopać. 

chodzi mi o taki widelec

https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/sztywne-widelce-rowerowe/cross-trekking/p,widelec-trekingowy-1-1-8-cala-carbon-czarny-force,518129.html?skad=googlepla&gclid=CjwKCAjwxo3OBRBpEiwAS7X62aIPE0amEvi6u8bM7L98Sy2k9hikbgVnQPbBJ5eBsvfquHrl8tv0cBoCMa0QAvD_BwE

potrzebujesz widło z axle-to-crown na poziomie 485mm to jest klucz ... trochę mniej może być ale ja bym poniżej 470 nie schodził a raczej trzymał się 485

co do tego accenta to jest tu na forum w miaręswieży wątek gościa któremu ten wideł skrzypi/klika

co oczywiście nie znaczy że każdy będzie tak miał

z tego co wiem to reba26 100 ma a2c właśnie koło 485 więc jak weżmiemy sagu 20% to dostajemy 465 więc przy widłach 29 powinno być wyczuwalnie więcej

z resztą tak czy siak jak kupowałem sztywny widelec od planetx.co.uk pod koło 29 to właśnie miał 485

ale oczywiście ja jestem amatorem a nie ekspertem od geometrii ram

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...