kijanka96 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Cześć jak w temacie, złamałem aluminiową dźwignie od hamulca. Pierw chce ją skleić i sprawdzić czy będzie się dobrze trzymała. Jeśli to nie pomoże to skleić, a następnie zespawać. Ktoś miał podobne przypadki? Polecacie inne rozwiązanie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Tak , wymienić dźwignie/klamkę . Takie kombinowanie z mocno niepewnym rezultatem w elemencie odpowiadającym za twoje bezpieczeństwo jest proszeniem się o kłopoty tym bardziej , że koszt takiej nowej nie jest aż tak wielki żebyś musiał brać kredyt czy też sprzedawać nerkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 W sumie racja. Jak to Polak kombinuje bo klamka złamała mi się w części, której nie używam, więc w teorii mógłbym w ogóle tego nie kleić, ale wolałem miec jakby się palec zsunął. Jakby to była krótka klamka to bym tematu nie zakładał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Skoro się upierasz możesz spróbować takim klejem http://allegro.pl/klej-do-aluminium-super-metal-pasta-aluminiowa-i5866814311.html stosowałem go i było ok , ale nie na elementach tak narażonych jak końcówka dźwigni. Spawanie tak drobnego elementu też estetycznie nie wyjdzie a jeśli jest to klamka od hamulca hydraulicznego to bałbym się o przegrzanie całości i uszkodzenia uszczelek (o ile planujesz to robić bez demontażu dźwigni) , choć osobiście poprzestałbym na samym oszlifowaniu ostrych zadziorów i pozostawił taką jak jest skoro spełnia swoją funkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Pierw skleje i mocno przetestuje. Jak nie pomoże to zeszlifuje. Dzięki za rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 a jaki to hamulec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Magura MTe co jest chyba tym samym co MT2 tylko wcześniejszą wersją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.