bongkox Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Witam! Posiadam obecnie zestaw hamulcowy Shimano M425 z tarczami 160mm na 6 śrub. Chciałbym zmienić tarcze na shimano xt w rozmiarze przód 180 tył 160. Wiem że będę potrzebował adaptera do montażu zacisku w związku z montażem większej tarczy na przodzie ( obecnie zacisk jest zamontowany do amortyzatora bezpośrednio bez adaptera) . Amortyzator jaki posiadam to RockShox Recon RL 29'. Czy jest ktoś w stanie wskazać mi odpowiedni adapter jaki bedę potrzebował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thanteos Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Zapewne potrzebujesz czegos takiego Adapter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Tańszy i lepszy: http://allegro.pl/adapter-hamulca-tarczowego-160mm-180mm-pm-pm-i6966397523.html Dzięki takiemu adapterowi eliminujemy możliwość ukręcenia gwintu w mocowaniu na amortyzatorze przy przykręcaniu adaptera. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bongkox Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Tyle ,że chyba z tego co widać to te nie posiadają w zestawie śrub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jak widać. Ale to chyba nie problem dokupić 2 śruby. Powinni mieć takie w każdym rowerowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Jak by jednak nie mieli to idziesz do metalowego i kupujesz śruby m6 , długość 20 mm i po problemie. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi