kozminxd Napisano 19 Września 2017 Napisano 19 Września 2017 Witam Mam problem z wyciągnięciem plastikowego środka z suportu. Da rade w jakiś sposób wydlubac to z środka ? :/ Z góry dziękuję za pomoc
Ychu Napisano 19 Września 2017 Napisano 19 Września 2017 Co dokładnie chcesz wydłubać? Jaki to suport? Jakieś foto? Na wszystko znajdzie się patent
kozminxd Napisano 19 Września 2017 Autor Napisano 19 Września 2017 Wiem ze może być z tym problem :/ https://imgur.com/a/DtdPL
Quell Napisano 19 Września 2017 Napisano 19 Września 2017 Wiem ze może być z tym problem :/ Tak,bo zabrałeś się do wyciągnięcia suportu jak rzeźnik. Tego nie wyciągniesz dłubiąc,zostaje grzanie palnikiem. Podgrzać musisz na tyle,żeby gwinty puściły,potem na gorąco dłubać. Ewentualnie pozbyć się ośki,i podpiłowywać od wewnątrz.
Garlock Napisano 21 Września 2017 Napisano 21 Września 2017 Duży młotek i wybijasz na chama oś z łożyskami. Potem lutownica, topisz plastik i po kawałku wyrywasz szczypcami. Możesz na początku wytopić dwa rowki po przeciwległych stronach, włożyć jakiś płaskownik i próbować wykręcić.
verul Napisano 22 Września 2017 Napisano 22 Września 2017 A nie da rady jakas prasą? Mechanicy samochodowi powinni cos miec czym piaste nabijaja.
Garlock Napisano 24 Września 2017 Napisano 24 Września 2017 Ten suport jest gwintowany. Więc na wcisk to go można tylko wyrwać po chamsku. Co zresztą trzeba zrobić. Można młotkiem, można prasą. Plastiki zostaną w mufie (bo je gwint trzyma).,wyjdzie tylko oś z łożyskami. I trzeba te resztki plastików potem wydłubać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.