marpok Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Hej Pany Mam takie glupie pytanie...czy moglby mi ktos tak lopatologicznie wytlumaczyc jak czytac (rozumiec) przewyzszenia z urzadzenia gps? Przyklad z dzisiaj- w dol 633 metry, w gore 613 metrow- i teraz nie wiem czy mam to zsumowac i wtedy otrzymam sume przewyzszen z mojej trasy, czy tylko jedna z tych wartosci to przewyzszenia jakie pokonalem? Z gory dzieki i pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radetzky Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Skoro przewyższenie to tylko "w górę". W dół podaje obniżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Na tym treningu podjechałeś w sumie 613 m w pionie i zjechałeś w sumie 633 m również w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Na tym treningu podjechałeś w sumie 613 m w pionie i zjechałeś w sumie 633 m również w pionie Hehe...no tak to wiem, chodziło mi o to, że np. dany maraton ma 1000m przewyzszen to skąd bierze się ta wartość?? Z sumy podjazdów i zjazdów czy tylko ile metrów pojechalismy w górę?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 przewyższenie - ile metrów musisz podjechać w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijanka96 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jeżeli maraton to pętla to różnica tych wartości powinna wynieść 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Przewyższenie to suma wszystkich podjazdów na trasie, czyli jak podjechałeś najpierw 50 m w pionie, później zjechałeś 30 m i znowu podjechałeś 10 m to masz przewyższenie 50 + 10 = 60 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jeżeli maraton to pętla to różnica tych wartości powinna wynieść 0 Jesli masz na mysli moj przyklad, no to w sumie by sie zgadzalo, bo wyruszylem z punktu A i do niego wrocilem ale gps nie zafiksowal mi odrazu stad roznica tych paru metrow... Przewyższenie to suma wszystkich podjazdów na trasie Czyli wnioskuje, ze jesli mam podjazd 500m i bede wjezdzal na niego i zjezdzal 5 razy to moj trening bedzie mial 2500m przewyzszen?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Bingo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jeśli chodzi o trasę to ja uznaję że do 1% średnio z trasy (np. Trasa 100km i 1000m przewyższenia), to jest to płaska trasa. Niby 1000m na początkowych 10km może zniszczyć następne 90km ale średnio tak to wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Bingo No i wszystko jasne Dzieki Panowie W sumie to chyba mozna zamknac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 20 Września 2017 Udostępnij Napisano 20 Września 2017 i wziąć się za naukę matematyki, logiki czy nie wiem tam czego bo temat był absurdalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2017 i wziąć się za naukę matematyki, logiki czy nie wiem tam czegoOj Staszku Staszku Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Jeśli chodzi o trasę to ja uznaję że do 1% średnio z trasy (np. Trasa 100km i 1000m przewyższenia), to jest to płaska trasa. Niby 1000m na początkowych 10km może zniszczyć następne 90km ale średnio tak to wychodzi. Jak jedna noga staniesz w topniejacym lodzie, a druga we wrzatku to srednio liczac temperatura bedzie optymalna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.