Szip Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Cześć! Wiem, że kaski typu "fullface" są dostosowane do jazdy po terenach leśnych, ale czy można w takim kasku (+ założone gogle) pojechać na miasto? Ogólnie to by była jazda po ścieżkach rowerowych. Stąd takie pytanie, ponieważ no już niedługo zima (mam nadzieje, że śnieg spadnie) i chciałbym pojeździć rowerem typu fatbike. (Czyli rower z grubymi oponami). Wtedy to by wszystko ładnie się spasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Osobiście nie widzę żadnych przeciwwskazań, ja tak jeżdżę na swoje trasy, ale co do gogli to nie wiem czy nie będą Ci szybko parować w zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 A nie lepszy będzie kask narciarski? Będzie Ci cieplej, bo pełne rowerowe kaski nie mają żadnej izolacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Cześć! Wiem, że kaski typu "fullface" są dostosowane do jazdy po terenach leśnych, ale czy można w takim kasku (+ założone gogle) pojechać na miasto? Ogólnie to by była jazda po ścieżkach rowerowych. Stąd takie pytanie, ponieważ no już niedługo zima (mam nadzieje, że śnieg spadnie) i chciałbym pojeździć rowerem typu fatbike. (Czyli rower z grubymi oponami). Wtedy to by wszystko ładnie się spasowało. Nie rozumiem, jaki związek ma jazda na fatbajku z fulfacem. Nie rozumiem też, dlaczego fulface mają być dostosowane do terenów leśnych. Fullface ma chronić łeb podczas szybkiej agresywnej jazdy w dół, las do tego nie jest potrzebny. Ale oczywiście jeździć możesz jak chcesz. Tyle, że jeśli będziesz jeździł trochę szybciej niż w tempie spacerowym, to gogle, szczególnie tańsze, będą mocno parować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.