dreq02 Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Witam, krótkie pytanie. Czym zastąpić zgubione zaślepki (podczas jazdy) tak by się brud i piach nie dostawał? oczywiście na wymianę przyjdzie czas na coś lepszego ale na razie muszą być te co dostałem z nowym rowerem (na pewno zmiana na szersze).
dreq02 Napisano 18 Września 2017 Autor Napisano 18 Września 2017 obawiam się, że taśma też odpadnie od wilgoci. Zaślepek takich nie ma a nawet jakby były to zakup + przesyłka są nie opłacalne. Myślałem o kleju na gorąco - bo trzyma ale łatwo go oderwać od powierzchni - sprawdzone. I tak zastanawiam się czy to dobry pomysł. Zawsze klej można podważyć i wyjdzie.
kamfan Napisano 18 Września 2017 Napisano 18 Września 2017 Przecież te pedały to jednorazówki, więc spokojnie klejem lub kitem możesz to zabezpieczyć... Nie warto z tym bardziej kombinować.
Witboj Napisano 23 Września 2017 Napisano 23 Września 2017 Zrób sobie powolną wycieczkę po ścieżkach rowerowych, po 2 godzinach będziesz miał 10 takich zaślepek znalezionych po drodze :-) tylko trzeba dopasować. Ja zgubiłem i zignorowałem temat to momentalnie łożysko zajechałem, na szczęście też w tanich pedałach. Dopasować wcale nie jest prosto bo one wskakują na "klik" więc wszystkie rozmiary muszą się zgadzać, ale może łatwiej będzie wkleić nie do końca pasująca zaślepkę.
dreq02 Napisano 2 Października 2017 Autor Napisano 2 Października 2017 klejem nie idzie bo się nie trzyma ;/ Może i to tanie pedały ale nie są aż tak złe. Spotkałem się z gorszymi więc mogły by jeszcze pochodzić. Czy jeśli zaślepki odpadają to takie by się nadawały i czy to uniwersalny rozmiar? http://swiatroweru.com.pl/photos/size_535/2719kor_CB.jpg
Witboj Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 Niestety, nawet modele tego samego producenta mają inne.Zrób zdjęcie swojej, tej co została, może taką mam A jak nie została żadna to jak się nazywają pedały?
cervandes Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 Wycinasz kółeczka z nakrętek od butelek i wtykasz w dziurę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.