Skocz do zawartości

[Tylna przerzutka] piszczenie - nie mogę zwalczyć...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i popiskiwanie kółeczek zaczyna powracać.... :verymad:

Ja już nie wiem czy to zastosować jakieś kółeczka z łożyskowaniem na kulkach czy szukać innej przerzutki..

Napisano

No a szukaj przyczyny czemu Ci zaczeły popiskiwać. Dałeś smar stały? Może dałeś go za mało? Może jeździłeś po bardzo błotnym terenie? Inni użytkownicy nie mają problemu, więc może wada fabryczna tego elementu... 

Napisano

Jeżeli masz z tyłu zwykłe haki na oś 9mm, to spróbuj wyczyścić i nasmarować zacisk piasty. U kolegi w Novatecu bodajże 041 występowały piski z tego powodu, po przesmarowaniu cisza.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zainwestowałem w kołeczka maszynówki Tacx bo problem przy intensywniejszej jeździe nadal występował. Na dniach będę testował czy pomogło...

Napisano

Dzisiaj podczas pierwszych jazd na maszynówkach aż wyleciał mi z głowy ten problem tak było cicho

Nie zapeszając jest świetnie. Zwiększyła się precyzja oraz płynność.

Jakby ktoś miał podobne problemy z piszczeniem to niech polecam na kółka na łożyskach maszynowych bo na tulejkach wydaje mi się że mają więcej wad niż pozytywów.

• 5 tygodni później...
Napisano

Koniec końców uważam że winą całego zamieszania był smar do łańcucha - badziewny jak większość teraz wszystkich... Wraz z założeniem nowych kółeczek czyściłem i smarowałem łańcuch na nowo co pozornie mogło wskazywać że winne są właśnie kółeczka...

Zalecam używania lepszej jakości smarów niż te pokroju do 20zł albo przejście dosłownie na jakiś olej przekładniowy albo do olej pił łańcuchowych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...