Skocz do zawartości

[Trenażer Tacx Flux i Trainerroad] Problem z Bluetooth

Pain38140

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli dodałem temat do nie właściwego działu. A więc tak. Kupiłem niedawno trenażer Tacx Flux i chciałem go sparować przez bluetooth do mojego telefonu(Huawei P8 Lite) przez aplikacje trainerroad. Problem w tym że aplikacja nie może się z nim połączyć ale już ta od Tacxa działa idealnie. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie pomaga. Spotkał już się ktoś z was z takim albo podobnym problemem?

Napisano

Mam androida 6.0 i bluetooth 4.0 więc wszystko tak naprawdę powinno działać. Jak naciskam na trenażer żeby się połączyło to łączy się w nieskończoność ale w aplikacji Tacx łączy się bezproblemowo.

Napisano

Spróbuj ant+. U mnie trenażer łączy się z TR na komórce przez ant+ bez problemu. Próba sparowania trenażera z komputerem przez bluetooth w ogóle mi się nie udała. Przez ant+ podobnie jak z komórką śmiga aż miło. 

Napisano

No chyba niestety będę musiał. Nie chciałem dodatkowych kosztów ale już zamówiłem antenę ant+ tacxa. na razie rozmawiam z suportem TR ale jak na razie nic jeszcze nie pomogło :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...