Skocz do zawartości

[Mocowanie przedniego koła] widelec dartmoor

Mihaloo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam co mogę zrobić, jak mam przednie koło zamontowane na szybko zamykaczu ale jest ono za luźne na widelcu i przy skrętach przeskakuje strasznie czy jest możliwość zamontowania koła w prosty sposób np normalnie na śruby ?

Napisano

No właśnie- ciężko dociągnąć szybkozamykacz? Pamiętaj- nie przykręcasz go tylko dociskasz wykorzystując mimośród. Chyba ze zamykacz dociśnięty a koło mimo to lata luźno- wtedy musisz najprawdopodobniej skręcić konusy w piaście.

Napisano

Właśnie chodzi o to że jest jak za bardzo dociśnięty to i tak przeskakuje, jest tam wyrobione miejsce na śrubę i tam przeskakuje i nie wiem kupić jakąś podkładkę da to coś ?

Napisano

Jak dla mnie to nie wygląda jakby szybkozamykacz był dociśnięty dobrze... wygląda jakby był uszkodzony/ za długi- na twoim miejscu kupiłbym nowy, na wszelki wypadek- to tylko kilka złotych, ew. dla pewności możesz podmienić z innego roweru.

Napisano

Właśnie nie ma luzów

A ktoś orientuje ile kosztuje wymiana ośki na taką zwykłą na śrubach ? i ogólnie sama oś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...