fil1995 Napisano 17 Września 2017 Napisano 17 Września 2017 Witam wszystkich. Kupiłem koło z silnikiem do roweru. Niestety, ale nie mieści się ono w moim rowerze i chyba się nie zmieści. Pomijając ten fakt, zastanawiam się do czego służy metalowa obręcz obok silnika i czy ona w ogóle jest do czegoś potrzebna - czy można ją odkręcić? Pozdrawiam.
woojj Napisano 17 Września 2017 Napisano 17 Września 2017 Tam pewnie był kiedyś hamulec ;-(( Ten silnik to tandeta. Jeśli chcesz w miarę prosto zelektryfikować rower to rozejrzyj się nad kpl systemami najłatwiej z piastą przednią. Ale koszty to jakieś 2000-3000 z akumulatorem. Z czego połowa to właśnie akumulator.
fil1995 Napisano 17 Września 2017 Autor Napisano 17 Września 2017 Dzięki. Tak właśnie obstawiałem. Nie spodziewam się żadnych rewelacji odnośnie tego silniczka, jednak może jakoś będzie działał. Niby ma 250W. Z tego co na oko zmierzyłem, to ma rozstaw 150mm, więc zupełnie bez sensu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.