adamsmaster Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Witajcie, Mamy w mieście takiego chłopaka, co ma niedowład prawej strony ciała. Chłopaki lubi jeździć na rowerze i napisał do mnie czy bym nie pomógł w doborze górala. Pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem byłby napęd 1x (nawet i 1x10) ale z taką manetką, którą on mógłby obsługiwać lewą ręką. Czy ktoś z Was spotkał się takim rozwiązaniem? Czy może jest jakaś możliwość, żeby z dwóch manetek zrobić jedną, która to obsłuży. Pomóżcie. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Chyba może być ciężko przy standardowych częściach. A jakby tak obrócić manetkę i przerzucić na lewą stronę? Ewentualnie może wziąć manetkę i-spec, dorobić jakąś obejmę i wkomponować gdzieś bliżej zasięgu ręki ( chwyt?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Gripshift mógłby być rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Sramowski grip był by faktycznie najlepszym rozwiązaniem. Śmiało go można zamontować odwrotnie, będzie działał odwrotnie ale chłopak sie przyzwyczai. Przy odrobinie inwencji można to pożenić i ze sramem i z shimano więc szeroka pula do wyboru. DO napędów 1x sram ciągle robi dobre gripy do 12sp, ale wiadomo, cena odpowiednia. Z cynglami będzie trudno, nie słyszałem o lewych mechanizmach a samo przerobienie mechanizmu jest niemal niemożliwe, bez grubszej obróbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsmaster Napisano 29 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Dzięki chłopaki za odpowiedź. Już wiemy co będziemy robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Września 2017 Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Jeśli jest w stanie utrzymać prawą ręką kierownicę to i ze standardowo zamontowanym GS powinien sobie poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.