Janusz1964 Napisano 29 Września 2017 Napisano 29 Września 2017 Czyli gdy pada deszcz i jade do lasu, to gdy nie wrócę od stóp do głów w błocie to źle o mnie świadczy?. Albo w deszczy po jadać ulicą też muszę być cały mokry? Na wyścigach ok. To zrozumiałe. Ja nie rozumiem rowerzystów którzy na trasę 3km zakładają pełny ortalionowy mundur rowerzysty. To tak jakby jadąc do pracy/zakupy samochodem zakładać ubranie kierowcy rajdowego. Ja też nie rozumiem po co kupować Mud Terrain ,aby przejechać przez dwie kałuże.
Artz2 Napisano 29 Września 2017 Autor Napisano 29 Września 2017 @Janusz1234 Widzę że nie muszę zbliżać się do gimnazjum, bo gimnazjum samo mnie znajdzie. Ale gdybym się mylił, i nie jesteś trollem który musi wyładować swoją życiową nieudolność na forum publicznym. To wyjaśnię. Napisałem na początku że zdecydowałem się na nowe opony XYZ, oraz po zakupie przedstawię swoją opinię na ich temat. Dlatego tak zrobiłem i dodatkowo dodałem zdjęcia aby potwierdzić min. to że nie łapią błota do jest ich dużym plusem. Co absolutnie nie oznacza że godzinami jeżdżę w kółko po dwóch kałużach.
inforobert Napisano 4 Października 2017 Napisano 4 Października 2017 Opony na błoto, to generalnie opony na grząski teren. Jeśli w większości jeździ się po kamieniach korzeniach i ubitym terenie, to nie ma sensu kupować opon na błoto, nawet jeśli to będzie 10 kałuż.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.