Rowerek1 Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 Witam, nadal nie wybrałem klocków do mechanicznego hamulca Tektro Novela na przód - hamuję praktycznie tylko i wyłącznie przednim hamulcem, tył tylko w sytuacjach nagłych/wyjątkowych. Poszukuję klocków organicznych lub pół-metalicznych z bardzo dobrą modulacją - klocki typu lekkie naciśniecie i rower staje w miejscu, a ja lecę na pysk odpadają. Jakieś typy konkretnych klocków macie do zasugerowania, bo w tej przyklejonej liście takowych nie znalazłem do swojego modelu? Cytuj
Galad Napisano 23 Czerwca 2021 Napisano 23 Czerwca 2021 (edytowane) Odkopuję temat, i mam dwa pytania: 1 Czy te klocki jeszcze dadzą radę, czy kategorycznie już są zjechane na max, okładziny jeszcze trochę zostało, więc blachą o tarcze jeszcze nie hamuję. 2 Klocki to fabryczne jakie były dane przez producenta do zacisku, strukturą okładzina przypomina klocki, lub tarczę sprzęgła, czyżby to były metaliczne, lub pół metaliczne klocki? Bo nie chcę kupić klocków z innego typu okładziną, bo na tych fajnie rower hamował. Edytowane 23 Czerwca 2021 przez Galad Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi