Skocz do zawartości

[Amortyzator/hamulce] do 1k zł

Wiciu72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od pewnego czasu planuję, aby w moim rowerze dokonać "apgrejdu" mianowicie mam na myśli wymianę amortyzatora przedniego, oraz zakupienie hamulców tarczowych budżet to ok. 1k zł. Mój rower to Unibike mission z 2014r. na kołach 26, i chciałbym sie dowiedzieć czy możliwy jest montaż hamulców tarczowych w tym rowerze, jeśli tak to prosiłbym o pomoc w dobraniu jakiegoś przyzwoitego amorka, i hamulców. Zazwyczaj jeżdżę po miescie, ale równie często robię wypady do lasu (kamienie, wyboje, drogi polne, ścieżki itd.). Przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Prosze mi również wybaczyć jeżeli jest zły tytuł tematu, wynika to z tego, że jestem nowy na forum.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Twoja rama nie ma mocowania pod tarcze, więc tak jak zauważył kolega wyżej - możesz mieć tarczę tylko z przodu ( według mnie bez sensu ).

Jak chcesz, to odezwij się do kolegi @ ACTIVIA, który powinien mieć jakiś amor dla Ciebie.

@ dziksoltys

Chcesz kolegę załatwić tą Magurą z przodu ? - to może na bogato XT, albo XTR...

• Mod Team
Napisano

Rada dnia normalnie :laugh:

Na marginesie : w tej chwili na popularnym portalu aukcyjnym można kupić starszy model XT o stówę taniej niż MT4, co nie zmienia faktu, że nie polecam mariażu mocnej tarczówki na przód z jakimś V - brake z tyłu.

Napisano

Jesteście pewni że nie ma mocowania na zacisk?

Problem jest w tym że chcąc wymienić hamulce to i piasty trzeba by wymienić.

Dozbieraj i kup nowy rower.

Krótka dobra rada.

Napisano

Też bym nie pakował 1k w rower na kołach 26 (chyba że bardzo go lubisz). Nie wiem jak 27,5, nie znam się też za bardzo na jeździe MTB, ale porównując 2 bardzo budżetowe rowerki 26 / 29 to w terenie różnica dla mnie (laika jazdy mtb) jest jak między mono a stereo :woot:  A w okolicach Przemyśla jest gdzie jeździć.

Napisano

Jak rower nie jest przystosowany pod tarcze to jest to nieopłacalny zabieg. Już sam koszt wymiany piast zje sporą część budżetu, a gdzie cala reszta? A jeżeli rama nie ma nocowania to i tak kaplica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...