Wiciu72 Napisano 14 Września 2017 Napisano 14 Września 2017 Witam, Od pewnego czasu planuję, aby w moim rowerze dokonać "apgrejdu" mianowicie mam na myśli wymianę amortyzatora przedniego, oraz zakupienie hamulców tarczowych budżet to ok. 1k zł. Mój rower to Unibike mission z 2014r. na kołach 26, i chciałbym sie dowiedzieć czy możliwy jest montaż hamulców tarczowych w tym rowerze, jeśli tak to prosiłbym o pomoc w dobraniu jakiegoś przyzwoitego amorka, i hamulców. Zazwyczaj jeżdżę po miescie, ale równie często robię wypady do lasu (kamienie, wyboje, drogi polne, ścieżki itd.). Przepraszam jeśli umieściłem temat w złym dziale i proszę o przeniesienie do odpowiedniego. Prosze mi również wybaczyć jeżeli jest zły tytuł tematu, wynika to z tego, że jestem nowy na forum. Pozdrawiam
dziksoltys Napisano 14 Września 2017 Napisano 14 Września 2017 tylko z przodu chcesz hamulce hydrauliczne? np. raidon + magura MT4
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Września 2017 Mod Team Napisano 14 Września 2017 Twoja rama nie ma mocowania pod tarcze, więc tak jak zauważył kolega wyżej - możesz mieć tarczę tylko z przodu ( według mnie bez sensu ). Jak chcesz, to odezwij się do kolegi @ ACTIVIA, który powinien mieć jakiś amor dla Ciebie. @ dziksoltys Chcesz kolegę załatwić tą Magurą z przodu ? - to może na bogato XT, albo XTR...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 14 Września 2017 Mod Team Napisano 14 Września 2017 Rada dnia normalnie Na marginesie : w tej chwili na popularnym portalu aukcyjnym można kupić starszy model XT o stówę taniej niż MT4, co nie zmienia faktu, że nie polecam mariażu mocnej tarczówki na przód z jakimś V - brake z tyłu.
lichak Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 Jesteście pewni że nie ma mocowania na zacisk? Problem jest w tym że chcąc wymienić hamulce to i piasty trzeba by wymienić. Dozbieraj i kup nowy rower. Krótka dobra rada.
Pidzej Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 Też bym nie pakował 1k w rower na kołach 26 (chyba że bardzo go lubisz). Nie wiem jak 27,5, nie znam się też za bardzo na jeździe MTB, ale porównując 2 bardzo budżetowe rowerki 26 / 29 to w terenie różnica dla mnie (laika jazdy mtb) jest jak między mono a stereo A w okolicach Przemyśla jest gdzie jeździć.
Gość Napisano 15 Września 2017 Napisano 15 Września 2017 Jak rower nie jest przystosowany pod tarcze to jest to nieopłacalny zabieg. Już sam koszt wymiany piast zje sporą część budżetu, a gdzie cala reszta? A jeżeli rama nie ma nocowania to i tak kaplica.
Wiciu72 Napisano 15 Września 2017 Autor Napisano 15 Września 2017 Dobrze, w takim razie dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.