Skocz do zawartości

[ortografia]Stosowanie zasad ortografii

krawiec91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym poruszyć temat ortografi i stosowania zasad języka polskiego na tym wspaniałym forum :)

O ile robienie małych literówek, zmieniona kolejność liter mnie nie denerwuje, to całkowite ignorowanie zasad ortografii i interpunkcji przez niektórych użytkowników doprowadza mnie do białej gorączki :)

Weźmy chociażby mojego ulubionego użytkownika Wilka89:

przykłady jego postów:

tak rogi wcs, opony daj na schwalbe nobby nic 2.1 na przod i racing ralph 2.1 na tyl booster accent light 51g i sztyca wazy mniejj na bank niz 235g...
moze powinienes dodac, ze w swojej kategorii cenowej jest najlzejsza moj drogi nie dziwne xe xtc jest lzejszy jak ksoztuje 3 razy tyle
kaze ci ktos gza? tylko dziwi mnie to dlaczego ona niby taka lipna jak pol polski sie na niej sciga... bo jest najpopularniejsza i najlzejsza w tej klasie cenowej...

Na zwróconą przezemnie uwagę odpowiedział:

W klasie jestem najlepszy z ortografii i interpunkcji moj drogi, wiec nie wiem skad te twoje poglady? forum ,to forum, piszesz jak chcesz, ale tez z dystansem

Po prostu brak słów:/

Spotkałem się już z wytłumaczeniami, że "mam dysleksję", "nie umiem ortografii" itp., ale jak ktoś twierdzi, że móglby pisać poprawnie ale mu się zwyczajnie nie chce to mnie szlag trafia :/

Ludzie szanujmy nasz ojczysty język, a nie róbmy z niego śmietnik.

Nie twierdzę, że mi nie zdarza się robić błędów, bo piszę szybko i czasami jakaś literówka się zdarzy, ale zawsze przed wysłaniem czytam przynajmniej raz swojego posta.

zablokowałem waszą kłótnię w temacie "pękającej ramy"

http://www.forumrowerowe.org/bledy-ortogra...stow-t7360.html

tematy ortograficzne były wielokrotnie poruszane

ten temat traktuję jako prowokowanie do kolejnej awantury na forum

lepiej spędzić czas na czyszczeniu roweru

przy kolejnej takiej prowokacji użyję opcji zwiększających poziom ostrzeżeń

dziekuję za uwagę

jurek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...