NoiseWizard Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Hej, zamierzam zamówić Krossa B8 przez internet w atrakcyjnej cenie i mam wątpliwości, czy rozmiar M będzie dla mnie w sam raz, czy jednak szukać oferty z rozmiarem S? Mój wzrost 174,5 cm i długość nogi 80 cm. To prawda, że modele na 2017 rok są mniejsze od poprzednich roczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Chyba niedawno był podobny temat. Jeśli chodzi o rozmiar, to nikt Ci nie powie "Masz 174,5cm - bierz S w ciemno". Możesz zamówić w sieci w atrakcyjnej cenie, owszem, ale przedtem proponuję podejść do sklepu stacjonarnego i przymierzyć. Za to się nie płaci. Jak kupowałem Krossa w zeszłym roku, to też chciałem w ciemno zamawiać w sieci L. Jednak coś kazało mi, mimo mrozu i śnieżycy, podejść do sklepu i przymierzyć. I co? Oczywiście L była za duża i zamówiłem M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoiseWizard Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Wystarczy, gdy przymierzę się do obojętnie którego modelu B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 W tym roku Kross zmienił rozmiarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Wystarczy, gdy przymierzę się do obojętnie którego modelu B? Najlepiej B7 lub B8, bo mają inną geometrię niż modele B1-B6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Września 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września 2017 @@TheJW, warto też dodać, że te rowery muszą być z tegorocznej kolekcji, która rzeczywiście przeszła zabieg zmniejszenia rozmiaru ram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieteczek Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Warto dodać, że od B6 jest rama z innego materiału i może się delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Mam takie same wymiary i mam rozmiar M B8 2017. Jest ok. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 @TheJW, warto też dodać, że te rowery muszą być z tegorocznej kolekcji, która rzeczywiście przeszła zabieg zmniejszenia rozmiaru ram Myślałem, że skoro autor upatrzył konkretny model z konkretnego rocznika, to będzie oczywiste, że o owych modelach mówimy. Poprawiam się zatem - wymienione przeze mnie modele, koniecznie z kolekcji 2017! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mailo Napisano 14 Września 2017 Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Hej, zamierzam zamówić Krossa B8 przez internet w atrakcyjnej cenie i mam wątpliwości, czy rozmiar M będzie dla mnie w sam raz, czy jednak szukać oferty z rozmiarem S? Mój wzrost 174,5 cm i długość nogi 80 cm. To prawda, że modele na 2017 rok są mniejsze od poprzednich roczników? M = 17" S = 16" Ja przy twoich wymiarach obstawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ltrac Napisano 14 Września 2017 Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Mam takie same wymiary i mam rozmiar M B8 2017. Jest ok. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka To samo. 174 cm, M 17" B8 pasuje idealnie. Ale skoro się pytasz to zaraz idę sprawdzić raz jeszcze, czy coś aby się nie zmieniło :-). Żegnaj roboto, witaj przygodo. Tak jak inni pisali, >= B6 to jedna rama, B7-8 inna rama. Jeździłem na B6 i bardzo się cieszę z zamówienia (też przez net) B8. Świetny wybór jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoiseWizard Napisano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Rozmiar M kupiony i jest w sam raz Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Za ile w tej chwili kupiłeś jak można wiedzieć i jak wyrażenia? Ja kupowałem zaraz po premierze za 4500 bo nie mogłem się doczekać[emoji6] Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NoiseWizard Napisano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Za 3900 zł. Po paru km niewiele mogę napisać, na pewno robi na mnie wrażenie, jako pierwszy 29er. Napęd wydaje się działać bardzo precyzyjnie, RS Reba również. Muszę poustawiać wszystko pod siebie. Myślałem, że hamulce będą cienkie, tymczasem są dosyć mocne, jak na tak niski model, jednak może wymienię je na SLX niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszko82 Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Zostaw hamulce do póki nie stwierdzisz że są dla Ciebie za słabe. Ja przejechałem parę maratonów i nigdy nie miałem wrażenia że są słabe. Myślę że to kwestia wagi, jak ktoś jest cięższy może robi to różnice. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boski86 Napisano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam, gdzie kupie krossa b8 2017 rozmiar L w dobrej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi