123pla Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Witam, szukam śruby M5 o długości pomiędzy 18-25mm z okrągłym łebkiem na imbus lub Torx'a ale takiej gdzie średnica zewnętrzna łebka nie przekracza 6,5mm (standardowe śruby maszynowe M5 mają 8mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 (edytowane) W standardzie tak się raczej nie da bo sześciokąt będzie wystawał poza obrys, a więc nawet nie da się tego stoczyć. Zostaje Ci albo wykonanie indywidualne albo zastosowanie wkręta dociskowego- o ile łepek nie jest konieczny. Edytowane 12 Września 2017 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Łebek ma wystawać 1,5mm czyli 0,75mm wokoło gwintu coś mało. Jak nie potrzebujesz go to z zwykłej śruby m5 utnij łebek i natnij brzeszczotem bedzie na płaski śrubokręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Może nie do końca dobrze się wyraziłem - ja taką śrubę mam (zacisk sztycy) ale się trochę wyrobiła i chcę ja wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 (edytowane) To pewnie wykonanie jest pod zamówienie, jaki sześciokąt masz w tej śrubie? Pomierzyłem śrubkę. Można łepek przetoczyć i to chyba będzie najrozsądniejsze. Edytowane 12 Września 2017 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Nie, to było "fabrycznie" .. rozmiar sześciokąta czyli jaki imbus wkładam ? standardowy jak przy każdej innej śrubie M5 - po prostu widać , ze ścianki są cienkie w tej mojej śrubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 W inernetach znalazłem, że 6 mm klucz, ale pomierzył i jest mniej, tak jak napisałem wyżej pozostało Ci przetoczenie śrubki handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 A wrzuć zdjęcie tej śrubki. Co to za zacisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Producenta niestety nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Ale Ty masz takie śruby https://www.olx.pl/oferta/srubki-sruby-imbus-tytanowe-m5-m6-18-20mm-zlote-tytan-do-roweru-CID767-IDbvKRb.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 (edytowane) Kolega mnie uprzedził. Przecież to śruba tytanowa M5 pod klucz 4 ( ewentualnie stoczona pod wzór tytanowej żeby było tanio). Nie wiem gdzie Ty mierzyłeś grubość ale na pewno nie w najszerszym miejscu łba... Edytowane 13 Września 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 mierzyłem faktycznie na samej górze bo jak ją wykręcę to już pewnie jej nie przykręce ze względu na stan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 No to o czym my w ogóle rozmawiamy. Ludzie się głowią co i jak a Ty mierzysz stożek w najwęższym miejscu Istnieje szansa że wejdzie Ci tam nawet zwykła śruba, a jak nie to zamów tytanową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 13 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Nie zwróciłem uwagi że na zdjęciu widać ten stożek a jak śruba jest wkręcona to tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 23 Września 2017 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 jak chcesz to mam tytanowe m5x25 z łebkiem 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Na imbus czy torx ? jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 25 Września 2017 Udostępnij Napisano 25 Września 2017 imbus 4mm, koszt wysyłki i 5zł symboliczne na piwo. jak coś jest to grade 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi