Skocz do zawartości

[centrum rowerowe] czy to pewny sklep z szybką wysyłką ?

mateuszplex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jakie są wasze opinie o sklepie internetowym centrum rowerowe, bo zamówiłem tam komplet błotników do roweru i siodełko i torbę na ramę gdzie można włożyć telefon i komplet świateł , ale na każdym produkcie pisało ze jest 24/h a zamówienie składałem rano koło 9 i do tej pory status zamówienia sie nie zmienił, kiedy tam zadzwoniłem pan powiedział ze zamówienie będzie jutro wysłane ale nadal nie zmienił sie status zamówienia. Co sądzicie o tym sklepie  ? Na ich stronie na fb mieli kilka złych opinii i ludzie pisali ze wysyłka u nich to trwa kilka tygodni i teraz nie wiem co o tym myśleć, kupowaliście coś tam kiedyś, albo polecacie inny sklep internetowy ( oprócz allegro ) gdzie jest duży asortyment i wysyłka dość szybka i można płacić przy odbiorze ?

Napisano

Kiedyś wysyłali szybko, luty-maj mieli spore opóźnienia przez niby przeprowadzkę, ile w tym prawdy to nie wiem, teraz niby wróciło do normy. ;p

Z dużych i pewnych poza CR masz jeszcze rowerowy.com czy cyklomania.pl, ostatnio przerzutkę+manetkę XT kupiłem na sbike.pl i wysłali następnego dnia.

Napisano

Uroki wielkiego internetowego sklepu. Spokojnie, kiedyś wyślą :D A tak na serio jak ja zamawiałem błotniki to wysłali w dwa dni od zamówienia, więc nie jest źle. I tak na przyszłość, jak zamawiasz przez internet zawsze musisz się liczyć z opóźnioną wysyłką, nieważne gdzie kupujesz.

Napisano

Ja nie miałem na ogół problemów, dwa razy chyba była obsuwa. Raz towar widniał jako dostępny a czekałem kilka dni a innym razem czas "ściągnięcia" trochę się wydłużył. Natomiast bywało także w drugą stronę, towar miał być u nich po 5 dniach a był po 2.

Swoją drogą skoro zamówiłeś rano to raczej nie oczekuj że wyślą Ci to tego samego dnia ( zdarza się ale sporadycznie). Najlepszą metodą jest zamówić na sam wieczór bo wtedy Twoje zamówienie wpada do realizacji od razu rano.

Napisano

Przymierzam się do zakupu licznika tam, bo najtaniej  :yucky:  więc będę mógł dodać coś od siebie. Kończyć zamówienie i może jutro wyślą i pan z dpd pojutrze przywiezie. 

Napisano

Jak masz status zweryfikowano i wystawiono faktóre to jutro powinni wysłać.

Kiedyś był OK teraz jest lipa. Oni w obecnej chwili uczą cierpliwości.

Ps niedawno z nimi przerabiałem temat wymiany to była męczarnia głównie chodziło oto że właściwa Pani była na urlopie a reszta tego nie ogarnia.

I dalej mają przeprowadzkę.

Napisano

Oni się przeprowadzają 5 razy w roku po 2 miesiące..... niby duży sklep z dużym kapitałem (spółka oponeo), a realizacja zamówień jak janusz z allegro

Napisano

Akurat rowerowy jak ma info że mają na stanie, wysyła w ten sam dzień.

To są właśnie te przypadki o których pisałem, akurat rowerowy.com jest wzorem jak powinna wyglądać wysyłka i zawartość paczki :thumbsup:  

• Mod Team
Napisano

Standard, to samo bikestacja.

Jak zamawiasz w poniedziałek i pisze że towar jest dostępny to być może do końca tygodnia wyślą, nie jest to sklep w którym warto zamawiać jeśli potrzebujesz coś na szybko :)

Napisano

Właśnie dzisiaj tego doświadczyłem w bikestacji. Zamówiłem suport chciałem zmienić rozmiar zadzwoniłem a tu Pani mi mówi że na stanie nie ma a na stronie zielona kropka :D i musze poczekać aż sprowadzą.

• Mod Team
Napisano

Nawet najlepszy sklep prędzej czy później wtopi z terminem bo ktoś nie odptaszkował stanu magazynowego.

Albo w trakcie zamawiania ktoś był szybszy i ostatnią sztukę zamówił tuż przed Twoim kliknięcie.

Pytanie w jaki sposób sklepy reagują ta taki fakt.

Napisano

Przymierzam się do zakupu licznika tam, bo najtaniej  :yucky:  więc będę mógł dodać coś od siebie. Kończyć zamówienie i może jutro wyślą i pan z dpd pojutrze przywiezie. 

11.09.2017 22:36 Nowe zamówienie

12.09.2017 06:32 Gotowe do wysyłki

12.09.2017 10:10 Zweryfikowane i gotowe do wysyłki

12.09.2017 10:28 Stworzenie faktury

Status może się jeszcze zmieni, bo widzę, że trochę kuleje aktualizacja. Albo po ptokach i może w tym tygodniu dojdzie :)

Napisano

No, ale czasami można dobrze trafić :)

W ciągu 2 miesięcy 3x kupowałem w CR i za kazdym razem towar wysłany na drugi dzień.

Ale status na ich stronie jakoś nie aktualizuje się dobrze. Towar miałem w domu a na stronie widniał status "zapłacone"

Napisano

Ja zamawiałem w Niedziele 10.09, do dziś towar nie dotarł, 

Etapy realizacji 10.09.2017 20:40 Nowe zamówienie 11.09.2017 08:18 Gotowe do wysyłki 11.09.2017 13:17

Zweryfikowane i gotowe do wysyłki

i tak sobie wisi od poniedziałku, masakra :(

Dziś tam nawet dzwoniłem, niby cały towar zamówiony jest dostępny ale nie wiedzieć dlaczego wysyłki nadal brak.

Napisano

W moim przypadku wygląda to tak

Etapy realizacji 11.09.2017 10:28 Nowe zamówienie 11.09.2017 12:08 Gotowe do wysyłki 11.09.2017 16:45 Zweryfikowane i gotowe do wysyłki 11.09.2017 17:05

Stworzenie faktury

I kiedy tam zadzwoniłem upewnić sie czy wysłali i dostałem numer wysyłki i paczka jest wysłana

Napisano

Ja zamawiałem w Niedziele 10.09, do dziś towar nie dotarł, 

Wybacz, ale jaja sobie robisz? Dzisiaj jest wtorek, a piszesz jakbyś czekał na paczkę miesiąc. Ja zamówiłem z innego sklepu w piątek i dopiero dzisiaj (albo nawet i nie) przesyłka wyszła - co prawda dostałem informację że posypał się system od kuriera i to jest powodem. Chcesz mieć szybko przesyłkę ze sklepu internetowego? Kupuj od takich, które mają stacjonarny a internetowy to tylko dodatek. No i oczywiście zwykle tam jest trochę drożej, a chciało się tanio to się ma. Marża nie jest z gumy, takie sklepy i tak mocno ją zaniżają nadrabiając obrotem, ale coś za coś. Sklep też musi zarobić. A chcesz mieć natychmiast? Idź do lokalnego sklepu, no chyba że nie masz.
Napisano

Status może się jeszcze zmieni, bo widzę, że trochę kuleje aktualizacja. Albo po ptokach i może w tym tygodniu dojdzie :)

Wskoczyło 

12.09.2017 20:48 Wysłano

11.09.2017 22:36 Nowe zamówienie

12.09.2017 06:32 Gotowe do wysyłki

12.09.2017 10:10 Zweryfikowane i gotowe do wysyłki

12.09.2017 10:28 Stworzenie faktury

Daje radę :)

Napisano

W CR jak coś kupowałem na początku tygodnia to z reguły do piątku dochodziło. Nie jest to fajne.

Ale teraz znalazłem alternatywę :)

Korzystam ze sklepu mantel.com

Zaskoczony jestem. Płatność w pln. Payu karta lub paypal. Od 200 pln chyba wysyłka za free. Są szybsi z dostawa jak polskie sklepy mimo ze wysyłka jest z Holandii.

Kupowałem ostatnio Wahoo Elemnt i raz ze byli najtańsi to jeszcze kliknąłem w czwartek po 14 a wysyłka była o 17:30. W sobotę już Ups u mnie w mieście miał to zeskanowane. Doręczyli w poniedziałek.

Jak bym zamówił w środę do 16 to na piątek by doszło :)

Nasze sklepy powinny się od nich uczyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...