BmxDirtBoy1561 Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Dzień dobry. Planuje kupić nowy rower do dirtu streetu i nie wiem jak z amorem. Mam zamiar używać go do streetu czyli skakanie max 1,5 m (lecz to bardziej tylne koło będzie obciążone), bunny hop czy manual albo wheelie po ktorych można niezle walnąć w asfalt przednim kolem co będzie działo sie nawet czesto. Planuje dokupić również przedni hamulec chociażby do robienia stoppie albo podnoszenia tylniego koła w razie obrotu i wiem że podczas gdy tylnie koło jest w powietrzu to przednie koło a konkretnie amortyzator musi się nieźle napracować. Czy pomiędzy tymi amortyzatorami jest jakaś różnica? Któryś z tych amortyzatorów jest powietrzny? I jak to będzie po jakimś czasie jeżdżenia rst?, dostanie luzow bo o dj3 się nie obawiam ale rzecz w tym że rowery z marzocchi są o ok 500 zl droższe od rst więc cos w tym musi być. Liczę na wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Czy Ty nie zakładałeś już kilku podobnych tematów? Prawdę mówiąc chyba jeszcze nie widziałem roweru do dirtu/ streetu z przednim hamulcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BmxDirtBoy1561 Napisano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2017 To jest mój trzeci post wcześniejszy dotyczył starego roweru drugi nowego a ten amora. Ja akurat widziałem żeby ktoś miał z przodu hamulec i wiem że może się przydać przejdźmy do tematu czy mógłbym mi ktoś odpowiedzieć konkretnie a nie zwracać uwagę na szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Żeby stawać na przednim kole musisz walnąć solidny hamulec za min 400-500zł(np Zee) i było Ci pisane kilka razy że RST to śmieć, ale ty jesteś dalej uparty. Na Fox 32 już był taki co skakał i po roku było po Fox, on śmiem twierdzić że więcej jest w stanie wytrzymać od RST Dirt, wartego 400zł... no ale nie wytrzymał za długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 To jest mój trzeci post wcześniejszy dotyczył starego roweru drugi nowego a ten amora. No nie wiem, dobrze pamiętam że sam Ci pisałem że tanie amory które wybrałeś nie nadają się do dyscypliny którą wybrałeś. Teraz napiszę to samo. Jeżeli chcesz coś z w miarę rozsądnym stosunkiem cena/ jakość to szukaj Suntour, który model dokładnie to podpowie Ci użytkownik Activia. Tak czy inaczej z 1500 zł musisz mieć. Dlaczego nie kupisz sztywnego widelca? Nawet jak zrobisz swoje i wpakujesz tani amortyzator to przy mocnym hamulcu bardzo szybko złapie gigantyczne luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BmxDirtBoy1561 Napisano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2017 A co myślicie o marzocchi dirt jumper 3? Jest on powietrzny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 A spojrzałeś chociaż raz na opis? tłumienie: FIX R - Fix Rebound sprężyna: stalowa (regulowane naprężenie wstępne) oś: 9mm QR golenie górne: Ø32 mm stal chromowana rura sterowa: stalowa 1-1/8" mocowanie hamulca: 6" PM - maksymalny rozm. tarczy 203mm długość: 480,3 mm offset: 44 mm Kawał kloca, 2700g. Ja bym nie kupił za taką cenę. Może rozejrzyj się za używką SR DURO, tyle że one dość często występowały z osią 15mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Panowie każdy wie że nie ma dobrego widelca poniżej 1500 zł nowego nie zależnie od dyscypliny. Do dirtu jeszcze https://velo.pl/czesci/widelce/manitou/circus-expert-2 bym polecił. Jeszcze https://velo.pl/czesci/widelce/rst/slope-26-0 Jeśli masz budżet 500 to jest pytanie czy nie warto śmigać na sztywnym widle. Znam wielu ziomali co do stritu używają widelców XC bo są lżejsze a technika już na to pozwala. Dużo rowerów seryjnych ma na pokładzie RST Dirt RA i jakoś dzieciaki na tym się uczą. Jeśli nie stać cię na lepszy kup go i zmień ten plastikowy korek regulatora ma stalowy (daj dorobić) i będzie jakotako. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Września 2017 Udostępnij Napisano 12 Września 2017 On jest ciężki bo jest cały stalowy stąd też w miarę niska cena, ale też sporo gleb itp wytrzyma. Widelca do XC szkoda co Fox32 wrzucisz? Bo na pewno nie Raidona czy Epixcona XC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.