ioy Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Istnieje mozliwosc wyprostowania tarczy samodzielnie, ktora ma lekkie bicie? (Przed zainstalowaniem byla przywalona kilkoma przedmiotami i prawdopodobnie to ja skrzywilo.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Jeżeli jest to niewielkie skrzywienie to można wyprostować samemu są specjalne klucze do tego ale można i bez nich. Trochę wyczucia i powinno być dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Lekkie bicie wyprostujesz ręką ją wyginając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Tylko rób to pomału z wyczuciem. Na youtube są filmiki, jak złapać, na co patrzeć i td. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nie wszystkie tarcze można prostować np Ice Tech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Też można, ja miałem i prostowałem, ale to już trzeba dokładnie wiedzieć za co złapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Do prostowania tarcz to oprócz klucza służy centrownica z zegarem (w zasadzie przystawka do centrownicy kół). Dobrze wycentrowana tarcza to ma bice +/- 0,05mm. A tak to tylko na rowerze tyle o ile, żeby nie tarło... ale wyprostowaniem to bym tego nie nazwał. A tak w ogóle jaka to tarcza, żeby się nie okazało, że taka za 12 zł bo wtedy szkoda zachodu ;-) http://allegro.pl/30566-tarcza-hamulca-160-mm-bez-hamulca-i6953443285.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.