Skocz do zawartości

[kierownica] Romet mistral urban

Dominiques101

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zbyt ogólnikowo podchodzisz do tematu. Wygoda to pojęcie bardzo względne i zależy od użytkownika, ideału nie ma. Na pewno zmieniłbym ją na węższą, albo przycinając tę która jest albo kupując jakąś prostą 540-580mm. 

Napisano

Przycinanie to normalna sprawa,praktycznie każdy bardziej świadomy rowerzysta dopasowuje kierownicę pod siebie.

Wiem, rozumiem, jestem pełen podziwu. Po prostu nie chcę tego robić. Ale dziękuję za radę.

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Tu nie trzeba podziwu,bo docinanie jest przewidziane przez producenta.

Zresztą,w większości przypadków są nawet naniesione miary,ale jeżeli ktoś lubi wyrzucać pieniądze w błoto...

handlebar_ligtning_low.jpg

Napisano

Wiem, rozumiem, jestem pełen podziwu. Po prostu nie chcę tego robić. Ale dziękuję za radę.

Skrócenie kierownicy nawet nie powoduje utraty gwarancji w Romecie. Wiem bo pytałem się ich - dla mnie też była za szeroka.

• 2 tygodnie później...
Napisano

W swoim Romku mistral urban skróciłem do 620 bo mi była za szeroka. Rower stał się wygodniejszy tylko przez skrócenie kier jakby bardziej nerwowy w prowadzeniu :-) także nie przesadzałbym z przycinaniem a najlepiej skracać o 1 cm na stronę i sprawdzać czy się dobrze jeździ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...