coderiese Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 dzień doberek; trwa kompletowanie akcesoriów do nowego roweru. DO tej pory miałem wyłacznie kabelkowce z sigmy. Teraz mi się zachciało bezprzewodowca - kupiłem sigmę, wymieniłem na drugi egz i w koncu zwóciłem do sklepu. Kompletna jazda ze zrywaniem sygnału. Anyway - interesuje mnie VDO. Model M7 z GPS czy VDO M2.1 WL. Przede wszystkim - czy modele te mają tendencje do zrywania sygnału? Czy ma ktoś jakieś doswiadczenia z tymi modelami? dziękuję ponieważ nie mogę edytować... trochę się naczytałem przed chwilą. JUż się doedukowałem i wiem że liczniki z przesyłem analogowym generalnie są zawodne. Ok, zatem na placu boju zostaje kóryś z VDO - M7GPS lub M5 (kodowanie cyfrowe). Jak myślicie - który lepiej wybrać? Tu już nie za bardzo chodzi o funkcje ale bardziej o niezawodnosć i przede wszystkim stabilność sygnału i wskazań dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 A masz jakieś sprecyzowane potrzeby? Przede wszystkim licznik M5 bez opcjonalnych (i kosztownych rzecz jasna) nadajników kadencji i/lub tętna sprowadza się funkcjonalnie do M2/M3. M7 nie ma natomiast opcji pomiaru kadencji czy tętna a ma GPS (korekcja prędkości, zapis punktów trasy z iluś tam ostatnich godzin) oraz wysokościomierz. Odnośnie samej transmisji z nadajnika/czujnika prędkości to W3.1 ma już cyfrową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coderiese Napisano 10 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2017 nie, nie potrzebuję kadencji ani większości funkcji które oferują te liczniki zależy mi wyłącznie na stabilnym połączeniu i nie zrywaniu sygnału. No i oczywiście autostart i możliwość wpisania dotychczasowego przebiegu po wymianie baterii (lub podtrzymanie pamięci na czas wymiany baterii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Wg moich obserwacji vdo M2.1 jak i 1.1 jest równie stabilny co cyfrowy M4. Mam też Sigmę 12.16 i 16.16 sts i też nigdy żadnego problemu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.